Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějčtí strážníci dostanou nové pistole

Českobudějovičtí městští policisté dostanou nové pistole. Teď jich mají sice 120, ale ty se musí postupně obměňovat, proto jich teď město koupí dvacet. Pak další.

Dvacet nových pistolí pro strážníky město České Budějovice hodlá pořídit v České zbrojovce v Uherském Brodu. Zakázka by měla vyjít maximálně na 235 tisíc korun.

„Udělali jsme si vlastní průzkum trhu a ten ukázal, že nejlevněji pistole vyjdou právě v České zbrojovce, tedy přímo u výrobce," vysvětlil´českobudějovický primátor Jiří Svoboda. Strážníci by pistole měli dostat na přelomu září a října.

Nyní jsou strážníci vyzbrojeni krátkými palnými zbraněmi CZ 75B Compact. Budějovičtí strážníci mají celkem 120 pistolí, ale ty se postupně musí obměňovat. Stejně jako další výzbroj a výstroj.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky společnost, pistole, zbraň, strážník, zbrojovka, České Budějovice, Česká zbrojovka Uherský Brod, Jiří Svoboda, Uherský Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí strážníci dostanou nové pistole  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.