Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

České Budějovice chtějí přesunout státní správu do Žižkových kasáren

České Budějovice chtějí přesunout státní správu, kterou jako obec s rozšířenou působností vykonávají, do objektu bývalých Žižkových kasáren. Objekt je téměř opuštěný a město jej hodlá rekonstruovat. Kromě státní správy by měla v bývalých Žižkových kasárnách sídlit městská policie.

Úředníci státní správy v Českých Budějovicích sídlí na několika místech. Některé odbory se nacházejí v budovách v Kněžské a Jeronýmově ulici a část je i přímo v areálu radnice na náměstí Přemysla Otakara II. „V Žižkových kasárnách by bylo vše na jednom místě, což je pro občany mnohem praktičtější,“ řekl náměstek primátora František Konečný.

České Budějovice jako obec s rozšířenou působností vykonává přenesenou státní správu pro 78 obcí. Náklady na obnovu Žižkových kasáren činily podle původních odhadů 150 milionů korun. Město však předpokládá, že cena se vzhledem k situaci na přetíženém stavebním trhu výrazně zvýší.

České Budějovice chtějí připravit projekt úpravy areálu kasáren, aby případně mohly žádat o příslušný grant. Pokud by se žádná dotace nenaskytla, město hodlá investiční akci zaplatit ze svých zdrojů. „Nemůžeme čekat dalších několik let na vhodnou dotaci. Protože reálně hrozí, že nám kasárna vzhledem k jejich stavu lidově řečeno spadnou na hlavu,“ uvedl náměstek primátora Petr Podhola.

Bývalá Žižkova kasárna by měla využívat i městská policie, která nyní sídlí v domě v Haškově ulici. Současné zázemí však podle Podholy kapacitně ani prostorově aktuálním potřebám strážníků už nevyhovuje.

Foto Matěj Večeřa | Zdroj ČTK

Štítky státní správa, kasárny, přesun, České Budějovice, František Konečný, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice chtějí přesunout státní správu do Žižkových kasáren  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.