Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na jihu Čech se za první letošní pololetí začalo stavět 955 bytů. O třiadvacet procent víc než loni

V prvním letošním pololetí se začalo v Jihočeském kraji stavět 955 bytů, což je meziročně o 23 procent víc. Dvě třetiny z těchto bytů připadaly na byty v rodinných domech. Za prvních šest měsíců roku se v kraji dostavělo 759 bytů, většina z nich rovněž v rodinných domech. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad.

Byty, které se od ledna do června začaly v jižních Čechách stavět, tvoří téměř šest procent celorepublikové výstavby. Nejvíc bytů se začalo stavět v okresech České Budějovice (319 bytů) a Tábor (199 bytů).

Na byty v rodinných domech připadá z letos zahájené výstavby bytů 67 procent, v žádném okrese neklesl podíl těchto bytů pod polovinu.

V Jihočeském kraji se za první letošní pololetí dostavělo 759 bytů, meziročně o 12,6 procenta více. Je to 5,1 procenta všech letos dokončených bytů v České republice. V jižních Čechách připadalo 87,2 procenta na dokončené byty v rodinných domech, což je v mezikrajském srovnání nejvíc. Přes 45 procent všech dokončených jihočeských bytů je v okrese České Budějovice.

Meziročně podle Českého statistického úřadu výrazně přibylo dokončených bytů na Českokrumlovsku a Písecku. Podíl dokončených bytů v rodinných domech se v jednotlivých okresech pohyboval nad 80 procenty. Na Prachaticku byly všechny dokončené byty jen v rodinných domech. Počet zahájených staveb bytů v České republice se od ledna do konce června zvýšil o desetinu, na 16 556.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky společnost, stavba, byt, dům, Jihočeský kraj, rodinný dům, Česko, Český statistický úřad, České Budějovice, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech se za první letošní pololetí začalo stavět 955 bytů. O třiadvacet procent víc než loni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.