Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nejlepší voda na koupání na jihu Čech je u Radavy

Nejvhodnější voda na koupání ve sledovaných jihočeských lokalitách je u Radavy v orlické nádrži. Podle posledních rozborů vykazuje druhý z pěti stupňů. Znamená to, že voda je zde vhodná ke koupání a má pouze mírně zhoršené vlastnosti. Ostatní sledované lokality vykazují horší kvalitu vody.

Například na Podolsku u orlické nádrže platí stále zákaz koupání. Ten hygienici vyhlásili v polovině července a stále se na tom nic nemění. Ve vodě je zvýšený výskyt sinice, květu a snížená průhlednost.

V rybníku Hejtman, který se nachází na Jindřichohradecku, a u třech pláží lipenské nádrže je pak zhoršená jakost vody. „Doporučujeme se po koupání osprchovat čistou vodou,“ uvedl Vratislav Heinige z českobudějovické krajské hygienické stanice. Kvalitu vody na koupalištích mimo jiné ovlivňuje počasí.

Projevuje se dlouhotrvající sucho v Jihočeském kraji, stejně jako vysoké teploty kolem 30 stupňů Celsia. V takových podmínkách se podle hygieniků kvalita vody rychleji zhoršuje.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky koupání, voda, kvalita, jižní Čechy, Česko, nádrž, Krajská hygienická stanice, Podolsk, okres Jindřichův Hradec, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší voda na koupání na jihu Čech je u Radavy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.