Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Dvorecká zoo pokřtila tři dvouměsíční koťata vzácného bílého jihoafrického lva

Štěstí, Statečný, Srdce. Ve svahilštině Furaha, Jasiri, Moyo. To jsou jména tří dvouměsíčních koťat bílých jihoafrických lvů, které jako jediná v České republice odchovává Zoo Dvorec u Borovan na Českobudějovicku. Mláďata už pobývají venku, takže je návštěvníci zoo mají možnost už vidět.

Mláďata bilých jihoafrických lvů Furaha, Jasiri, Moyo dostala svá jména při slavnostním křtu, který dvorecká zoologická zahrada připravila u příležitosti svých jedenáctých narozenin a také Mezinárodního dne lvů. Lvíčata už pobývají venku, takže je návštěvníci zoo mají možnost vidět.

Bílé jihoafrické lvy ve Dvorci chovají už dva roky. Začínali s dospělým párem. Bílých koťat už odchovali osm, loni jich měli pět.

„Loni jsme je odchovali poprvé a hned to byl světový rekord. Bílý jihoafrický pustinný lev je jedním z nejvzácnějších savců na naší planetě. Současná populace nečítá ani tři sta těchto lvů. V roce 2016 žilo v rezervaci v Jihoafrické republice pouhých třináct kusů těchto nádherných zvířat,“ upřesnil informace šéf dvorecké zoo Viktor Ambrož, který se stal kmotrem jednoho z lvíčat.


Křest tří dvoreckých koťat vzácného bílého jihoafrického lva. Video: Kateřina Nohejlová

Autoři | Foto Facebook Zoo Dvorec

Štítky společnost, lev bílý jihoafrický, křest, ZOO Dvorec, Českobudějovicko, okres České Budějovice, Borovany, Česko, Jihoafrická republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dvorecká zoo pokřtila tři dvouměsíční koťata vzácného bílého jihoafrického lva  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.