Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

ANKETA: Tesco v tuzemsku zkrátí otevírací dobu. Skončí noční nakupování

Obchodní řetězec Tesco omezí noční nakupování. Supermarkety britské značky v tuzemsku od září zkrátí o dvě hodiny svou otevírací dobu, a to z půlnoci na desátou hodinu večerní. Dříve budou zavírat také vybrané obchody v Praze. Jako první o tom informoval portál E15.cz.

„K této změně jsme přistoupili z provozních důvodů, jedná se zhruba o patnáct obchodů po celé republice. V těchto pozdních hodinách už na těchto obchodech nenakupuje příliš mnoho zákazníků,“ uvádí mluvčí Tesca Václav Koukolíček pro E15 s tím, že firma chtěla zároveň umožnit zaměstnancům dostat se večer dříve domů. Změna otvírací doby se tak bude týkat takřka desetiny poboček Tesca v Česku.

Podle zdroje zpravodajského portálu ale může být za zkrácením otevírací doby také nedostatek personálu. „Nemají lidi a absolutně se jim nedaří je sem dostat,“ říká pod podmínkou anonymity portálu E15 jeden ze zaměstnanců obchodu Tesco Extra v Praze, kterého se zkrácení obchodní doby týká.

Na český trh vstoupila společnost v roce 1996, kdy koupila třináct obchodních domů americké společnosti K-mart v Česku a na Slovensku. V roce 2006 společnost koupila síť obchodů Carrefour, také německý řetězec diskontů Edeka, takže Tesco v současnosti vlastní. 
 

Co si myslíte o zkrácení otevírací doby supermarketů obchodního řetězce Tesco?

Celkem hlasovalo187 čtenářů

Autoři | Foto Facebook

Štítky Tesco, obchod, otevírací doba, ekonomika, zaměstnání, Praha, Česko, E15, Edeka, Carrefour, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Tesco v tuzemsku zkrátí otevírací dobu. Skončí noční nakupování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.