Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Řidičák na loď můžete získat s KWS

PR článek

V červencovém článku jsme popsali prázdninové dobrodružství na nafukovacím motorovém člunu a slíbili jsme, že příště vám přiblížíme, jak to s tím „řidičákem na loď“ je, konkrétně pokud se rozhodnete licenci získat u společnosti KWS sports CZ, sídlící v Českých Budějovicích na Lidické třídě.

Nejčastějším průkazem, o který lidé žádají, je Mezinárodní průkaz vůdce malého plavidla - zkráceně VMP.  Co to je kurz VMP a kdo průkaz VMP vydává?

Průkaz VMP je jednoduše řidičák na loď, který vydává Státní plavební správa (SPS) a aby vám jej mohla vydat, je třeba uspět u teoretických, a u některých kategorií i praktických, zkoušek (stejně jako u klasického řidičského průkazu), kterým předchází kurz. Zkoušky probíhají online na úřadu, kde na počítači zodpovíte odpovídající počet otázek. Termíny zkoušek vydává SPS, není tedy možné zavolat do KWS a říci: „Příští týden bych rád dělal kapitánské zkoušky“. Pokud si tedy vzpomenete před létem, že byste si na dovolené půjčili člun nebo plachetnici, často již nejsou termíny, abyste stihli zkoušky udělat.

Na co si dát pozor? Jednoznačně na kvalitu výuky. Pořád je možné se setkat s jistým přístupem, kdy je vám nabídnuto ověření praktických dovedností doslova za úplatu a vy loď ani nevidíte, a místo teoretické části výuky dostanete do ruky jen otázky, které se máte naučit.

Naštěstí Státní plavební správa již provádí kontroly, jak kurzy VMP probíhají, a ve společnosti KWS jsou tomuto trendu velmi nakloněni. S KWS si můžete být jistí perfektním přístupem. Spolupracují s profesionálními školiteli v oboru a ověření o praktických dovednostech pořádají na lodích z vlastní flotily.

Nejprve vás důkladně připraví na teoretickou část zkoušky ve dvoudenním školení, které probíhá většinou v pátek odpoledne a v sobotu. Lektoři vás provedou teorií, a to velmi poutavou formou, doplněnou o konkrétní příběhy ze života na lodi.

V praktické části se pak přesunete na lodě za účelem získání protokolu o ověření praktických dovedností, který je nezbytnou součástí pro podání přihlášky ke zkouškám u kategorií M a S.

S vedením motorového člunu se seznámíte na řece Vltavě v Českém Vrbném, kde kromě základních manévrů proplujete také plavební komorou. Jak ovládat plachetnici si vyzkoušíte na Lipenské přehradě na deset metrů dlouhé lodi BAVARIA Cruiser 33. Vždy je přesně dáno, s čím se máte na lodi seznámit a co si máte vyzkoušet!

Průkaz VMP po zdárně složených zkouškách již máte navždy, je to tedy investice na celý život. Kurzy si můžete objednávat přímo na webových stránkách společnosti.

Protože, jak to již bývá a stejně jako autoškola nerodí zkušené a vyježděné řidiče, tak ani zde se z vás ihned po absolvování kurzu VMP nestanou profesionální kapitáni. Účelem tohoto kurzu je v co největší míře připravit zájemce na vedení dané lodi a orientaci v pravidlech plavebního provozu zakončených zkouškou. Společnost KWS ctí dobrou námořní praxi, a proto pořádá velmi oblíbené kondiční plavby na lodích z vlastní flotily v Chorvatsku a na Lipně. A o tom se dozvíte v dalším zářijovém článku.

Štítky KWS, výlet, motorový člun, Slapy, Vltava, průkaz, řidičák, České Budějovice, Státní plavební správa, Vodní nádrž Lipno, Bavaria Brewery, Chorvatsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidičák na loď můžete získat s KWS  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.