Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

FOTO: S fotbalisty a hasiči v Plané slavily i sparťanské legendy. A skvěle bavily početné publikum

Hodně rušno bylo včera, v sobotu 11. srpna, odpoledne v jinak poklidné vesničce Planá u Českých Budějovic. Nejméně trojnásobně se totiž v obci s 250 obyvateli zvýšil počet lidí. Můžou za to velkolepé oslavy významných výročí tamních fotbalistů a hasičů. Ti totiž vyšperkovali program tak, že lákal návštěvníky ze širokého okolí. A kdo přišel, nelitoval. O zábavu nebyla nouze. Navíc, aktéři akce pomohli dobré věci, výtěžek z dražby dresů věnovali boršovskému dětskému domovu.

V areálu fotbalového hřiště v Plané u Českých Budějovic oslavili 80. výročí založení tamní sportovní klub a 95. výročí vzniku sbor dobrovolných hasičů. Oslavenci připravili pestrý a bohatý program plný sportu, kultury a zábavy.

Velkým lákadlem byl fotbalový přáteláček, jehož aktéři si ale rozhodně nic nedarovali a který nabídl atraktivní podívanou. Domácí fotbalisté SK Planá v něm vyzvali bývalé hráče Sparty Praha. V dresu hostů se představili například Horst Siegl, Martin Frýdek, jehož mladší syn Christian nyní válí za Táborsko, či Marek Trval. Ale do sparťanského se tentokrát oblékli i známí jihočeští fotbalisté, kteří měli někdy co dočinění s pražským klubem. Byli to Roman Lengyel a Ladislav Fujdiar, pro které samotné byl duel pikantním, protože nyní kopou za Planou.

Sparťané, byť jejich věk v součtu dával mnohem vyšší cifru než i jejich soupeřů, ale ukázali, že ze svého fotbalového umění rozhodně vůbec nic nezapomněli. „Je to tak, byť bych byl radši, kdyby vyhráli naši, zaslouženě zvítězila Sparta 5:2. S míčem to totiž pořád parádně umí," konstatoval předseda SK Planá Lubomír Pintér. Ten si pochvaloval sparťanské hosty. „Byla to opět skvělá volba pro naše oslavy. Ti kluci jsou skvělí, nezkazí žádnou legraci. To musím uznat, byť jsem slávista. Proti Spartě si zahráli všichni naši fotbalisté, i ti, kteří za nás kopali dříve," dodal.

Ale výsledek utkání nebyl to nejdůležitější, šlo především o dobrou zábavu. A o tu v Plané rozhodně nouze nebyla. Šéf plánského klubu si pochvaloval celé sobotní odpoledne. „Už to ze mě spadlo, přece jen jsem byl při akci a hlavně před ní hodně nervózní, aby všechno klaplo. Ale myslím, že se nám to povedlo fantasticky, počasí nám přálo, lidí přišlo hodně, odhadem až osm stovek. Aktéři oslav, fotbalisté malí i velcí a stejně tak hasiči, kteří oslavy zpestřili svými vystoupeními, měli tak početné poblikum, které ještě nikdy neměli a možná už nikdy mít nebudou. Hlavně fotbalový a hasičský potěr. O skvělou zábavu se nám postarala i Martina Pártlová a parádní tečkou byla kapela Žlutý pes se stále vynikajícím Ondřejem Hejmou. No, co vám budu povídat, slavilo se až do rána," uvedl Lubomír Pintér. 

Ten zároveň upozornil na bohatou tombolu s hodnotnými cenami a především pak na dražbu dvou dresu slavných českých sportovců, fotbalisty Tomáše Rosického a hokejisty Jaromíra Jágra. Dražba dresů vynesla asi jedenadvacet tisíc korun, které organizátoři darovali Dětskému domovu Boršov.

Štítky společnost, fotbal, hasič, Sparta, Planá, oslava, výročí, Českobudějovicko, fotbalista, zábava, SK Dynamo České Budějovice, slavnost, AC Sparta Praha, sbor dobrovolných hasičů, Horst Siegl, Martin Frýdek, Tomáš Rosický

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: S fotbalisty a hasiči v Plané slavily i sparťanské legendy. A skvěle bavily početné publikum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.