Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jižní Čechy můžete projet i na elektrokole. Síť půjčoven se opět rozšířila

PR článek

Jihočeská centrála cestovního ruchu ve spolupráci s Jihočeským krajem a nadací ČEZ připravili pro letošní rok další rozšíření sítě půjčoven elektrokol. Pokračuje tak projekt „Síť elektrokol na území Jihočeského kraje" zahájený v roce 2015. Jeho cílem je zpřístupnění cykloturistiky starším či méně pohyblivým výletníkům.

Elektrokolo s pohodlnou sedačkou má nízký nástup a elektrický pohon, který pomáhá cyklistovi při jízdě. Maximální dojezdová vzdálenost je zhruba sto kilometrů (v závislosti na stylu jízdy, váze jezdce a terénu). Celodenní zapůjčení kola vyjde seniora (+55 let) a držitele průkazu ZTP na 150, ostatní pak na 250 korun. V ceně je nabitá baterie, mapa s popisem tras, GPS navigace a zámek.

V předchozích letech vznikly na území Jihočeského kraje půjčovny elektrokol v Nových Hradech, Borovanech, Trhových Svinech, Suchdole nad Lužnicí, Jindřichově Hradci a Nové Bystřici.

Od letošního července byly rozšířeny i do dalších míst v regionu. V rámci třetí etapy projektu „Elektrokola pro seniory (a nejen pro ně)" tak návštěvníci jižních Čech mohou vyzkoušet elektrokola v Bechyni, Písku, Hluboké nad Vltavou, Deštné a Vráži u Písku. Milovníci elektrocyklistiky si tak mohou v rámci tohoto projektu vypůjčit celkem 54 elektrokol na 11 místech v Jihočeském kraji.

V průběhu léta dostanou cyklisté společně s kolem i leták, který bude obsahovat pět doporučených tras vedoucí okolím jednotlivých půjčoven, mapku, výškový profil tras, tipy k návštěvě zajímavých míst i možnosti občerstvení.

Štítky Jihočeská centrála cestovního ruchu, elektrokola, půjčení, jižní Čechy, Jihočeský kraj, projekt, ČEZ, Písek, Nové Hrady, Borovany, Jindřichův Hradec, Suchdol nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jižní Čechy můžete projet i na elektrokole. Síť půjčoven se opět rozšířila  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.