Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Budějčtí skejťáci chtějí uspořádat velký závod. Problémem je vratná kauce

O skateboardových závodech dlouho budějcká skejtová komunita snila. Když už se ve městě objevil pořádný a nový park, který by byl k závodům ideální, padlo rozhodnutí spojit se s Českou asociací skateboardingu a zapojit se do jejich velkého poháru. Problémem je ale vratná kauce, kterou město výměnou za užívání parku vybírá.

„Český skateboatdový pohár se koná pravidelně ve vybraných městech České republiky. Letošní rok už po dvaadvacáté. Našim cílem je stát se jednou ze zastávek poháru a spolu s městem se začít dlouhodobě podílet na sérii těchto závodů. Dali bychom tím možnost jezdcům z celé České republiky otestovat náš nově zbudovaný skejtpark, vysvětlil jeden z organizátorů Jan Hajšman.

Cílem je také změnit stereotypní názory na komunitu kolem tohoto sportu a přilákat novou, mladší generaci.  Problémem ale zůstává vratná kauce padesát tisíc korun, kterou město za „pronájem“ parku vybírá. „Rádi bychom touto cestou využili jeho opravdový potenciál. Samotné vypůjčení parku má velmi ojedinělé podmínky. Zásadní je totiž vratná kauce, kterou město požaduje výměnou za jeho použití,“ upřesnil Hajšman.

Členové Asiciace Sféra, kteří se o konání závodu pokoušejí, uspořádali na portálu HitHit sbírku, do které mohou lidé na kauci přispět. „Kauce, kterou město vrátí po skončení závodu, pak zůstane uložena na našem transparentním účtu a bude vždy k dispozici pro kohokoliv. Díky této sbírce by vznikla určitá svoboda v užívání budějckého skejtparku pro veřejnost a místní skejtovou komunitu,“ uzavřel organizátor.

Budějcký závod by se měl konat v sobotu 25. srpna ve skateparku Čtyři Dvory. „Moc si přejeme, aby to vyšlo. Chceme přestat snít. Chceme závodit,“ uzavřel Hajšman.

Foto Facebook Skate park Čtyři dvory

Štítky skateboard, pohár, závod, České Budějovice, kauce, komunita, Jan Hajšman, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Budějčtí skejťáci chtějí uspořádat velký závod. Problémem je vratná kauce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.