Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Mirotice se promění v pohádkový a hudební ráj

PR článek

Už popatnácté se letos 10. a 11. srpna ostrov u Dolejšího mlýna v Miroticích u Písku promění v pohádkový a hudební ráj. Zábavu si užijí nejenom děti, ale také všichni dospěláci, kteří jsou snílci a chtějí se vrátit do dětských let, alespoň na dva dny.

Festival bude slavnostně zahájen v pátek 10. srpna od 13 hodin a potěší všechny milovníky loutek, divadla, hudby, baletu, nového cirkusu, výtvarného i jiného umění a hlavně kvalitní zábavy.

Organizátoři lákají například na jedinečné Divadlo Víti Marčíka, Divadlo DNO, Divadlo Klauniky, Divadlo Já to jsem, Divadlo Harmonika, Divadlo Buřt, Divadlo Krapet, Mirotický divadelní spolek I TOTO a ještě na „nový cirkus“ Bratři v tričku.

Na hudebním pódiu vystoupí Cirkus ponorka, Petr Lüftner, Simple Muffin, Mr. Loco a vycházející hvězda české hudební a herecké scény, textař, písničkář, herec a stand–up komik Vojta Záveský, alias Vojtaano. Letos na festival zavítá i legendární zpěvák, skladatel a hráč na klávesové nástroje Lešek Semelka a jeho kapela S.L.S.

Během festivalu bude probíhat různorodý umělecký i sportovně-relaxační doprovodný program. Připomeneme také významné výročí „Sto let od založení Československa“. Tuto událost připomene výtvarná soutěž a výstava „Československo, aneb stoleté srdce pohádkové Evropy“. Sobotní doprovodný program okoření stylová prvorepubliková módní přehlídka "Jen pro ten dnešní den".

V případě vysokých teplot ožije vodní fontána místních hasičů, která dokáže i z tropického ostrova vyčarovat osvěžující oázu dobré nálady.                                                                                                                       

Štítky Mirotice, Mirotické setkání, festival, hudba, kultura, divadlo, Písek, Víťa Marčík, Petr Lüftner, Lešek Semelka, Československo, Evropa, umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mirotice se promění v pohádkový a hudební ráj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.