Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

HRÁTKY S GEEKEM: Vaše obří ještěrky v Jurassic World Evolution

Pokud jste vyrůstali v 90. letech, určitě vás neminula filmová série Jurský park. Každý z nás určitě někdy chtěl takový podobný park navštívit. Nyní máte tu možnost a dokonce si jej můžete i vytvořit. Na PS4, Xbox One a PC totiž vyšla zbrusu nová hra Jurassic World Evolution.

Jestli nejste jen občasní hráči a hrajete už nějakou dobu, určitě jste hráli Zoo Tycoon s dinosauřím datadiskem a nebo Jurassic Park Operation Genesis, kde jste mohli také vytvářet park s pravěkými tvory a když vás to už nebavilo, prostě jste je pustili z klecí ven na nebohé návštěvníky.

V Jurassic World Evolution si samozřejmě budete moci taky postavit takový park a nebude jeden. Na starost budete postupně mít několik ostrovů, kde budete lidem předvádět ty nejobávanější tvory planety.

Jenže nebude to tak jednoduché. Nestačí jen postavit pár výběhů a stánek se suvenýry. Budete muset posílat svůj archeologický tým po světě, aby nasbíral fosilie dinosaurů a vy z nich poté můžete extrahovat DNA, které je důležité k jejich znovuzrození. Poté je nutné zajistit ochranku parku, která má na starost jak návštěvníky, tak dinosaury, kteří se rozhodnou nějakým způsobem utéct. Pak je samozřejmě potřeba mít i ošetřovatele, kteří budou dinosaury krmit a zbavovat všech nemocí. Do třetice tu máme oddělení zábavy, které má na starosti suvenýry, vyhlídkové jízdy a další zábavné vylomeniny.

Vždy si budete moci vybrat pro kterou z těchto skupin plnit určité úkoly. Ovšem může se stát, že když budete třeba dělat úkoly jen pro zábavní oddělení, ostatní se naštvou a začnou dělat naschvály. Pracovní morálka zde tedy moc nefunguje a je to spíše rivalita.

Co by se ještě dalo hře vytknout, je málo druhů dinosaurů. Dohromady jich je něco okolo 40 a nejsou tu ani žádní vodní. Předpokládám ale, že do hry vyjdou postupem času DLC, které rozšíří jak hru, tak druhy dinosaurů.

Pokud se vám tedy v létě nechce do nudné Zoo, kupte si Jurassic World Evolution a utvořte si vlastní miliónový park s přerostlými ještěrkami. Pokud se bojíte toho, jestli se hra bude dobře ovládat na konzoli, musím vás uklidnit, že ovládání konkrétně na PS4 Pro je intuitivní a není to žádná složitost.

Takže na co ještě čekáte? Honem běžte shánět DNA, ať nám v parku má co pobíhat.

Autoři

Štítky Hrátky s Geekem, seriál, Jurassic World Evolution, dinosauři, Jurský park, Playstation 4, Xbox One, ještěrka, Zoo Tycoon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

HRÁTKY S GEEKEM: Vaše obří ještěrky v Jurassic World Evolution  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.