Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kvalita vody v koupalištích na jihu Čech se zhoršila

Kvalita vody na sledovaných koupalištích v Jihočeském kraji se v posledních dnech většinou zhoršila. Skoro všude se vyskytují sinice a na hladině se drží vodní květ. Nejhorší situace je ve veřejném tábořišti Podolsko u nádrže Orlík, kde už více než dva týdny platí zákaz koupání.

„Kvalitu vody ovlivňuje fakt, že dlouhodobě neprší. Navíc už několik dní jsou vysoké teploty vzduchu,“ uvedla Jitka Pillerová z českobudějovické krajské hygienické stanice.

V tábořišti Podolsko voda od poloviny července neodpovídá hygienickým požadavkům. Lidem, kteří se v této lokalitě budou koupat, hrozí zdravotní problémy.

Na dalších čtyřech místech v Jihočeském kraji hygienici evidují zhoršenou jakost vody. Jde o Radavu u orlické přehrady, rybník Hejtman, Černou v Pošumaví a Horní Planou u lipenské přehrady. V případě Lipna nad Vltavou a Staňkovského rybníku jde o vodu nevhodnou ke koupání.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky voda, kvalita, hygiena, koupání, léto, Česko, Jihočeský kraj, Vodní nádrž Orlík, Podolsko, Krajská hygienická stanice, Hejtman (rybník na Koštěnickém potoce), Horní Planá, Vodní nádrž Lipno, Lipno nad Vltavou, Staňkovský rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvalita vody v koupalištích na jihu Čech se zhoršila  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.