Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

I v polovině prázdnin berou vodáci Vltavu útokem. Kempy mají žně

Sjíždění Vltavy stále patří k velmi oblíbenému druhu letní dovolené. Někteří lidé zkrátka nevyhledávají slanou vodu a písečné pláže. Jednou z nejoblíbenějších řek, Vltavu, splouvaly i v polovině prázdnin tisíce vodáku. Žně prožívají i vodácké kempy.

Poslední červencový víkend se podobně jako na začátku prázdnin vydalo na Vltavu mnoho vodáků. Díky hezkému počasí si tak užili krásy jižních Čech z raftů nebo kánoí. „Na vodu jezdíme každý rok ve stejný termín. Vždy se sem hrozně těšíme, protože je to skoro jediná dovolená, kterou máme. Navíc Vltava je prostě krásná, téměř vždy nám vyjde i počasí,“ prozradila Martina Pánková, která přijela až z Kroměříže.

Kvůli velkému množství vodáků hlásí mnoho kempů už dopředu plno. „Kolikrát k nám přijedou vodáci na blind a my je nemůžeme ubytovat, protože máme plno, vždycky jim radím, aby si dopředu místa zamluvili,“ vysvětlil majitel jednoho kempu za Českým Krumlovem. 

ČTĚTE TAKÉ: ANKETA: Pokuty pro vodáky pod vlivem alkoholu možná budou zrušeny 

Běžně v kempech lidé za jídlo a pití utratí kolem 250 korun. Největší oblibě se samozřejmě těší burgery nebo grilovaná masa a zelenina. „Téměř všude už se teď dá slušně najíst. Letos mě nadchla třeba grilovaná žebra nebo hovězí burger. Při tom pádlování se člověk unaví, je pak třeba doplnit energii,“ vysvětlil Honza Pokorný z Jindřichova Hradce.

Čím dál víc se na Vltavě kromě raftů objevují také paddleboardy. Výjimkou nejsou ale ani vory nebo obří nafukovací kruhy. Vodáci navíc rádi pořádají tematické výjezdy, a tak se o uplynulém víkendu na řece objevili Šmoulové, Maková panenka nebo mořská panna. 

V loňském roce splulo Vltavu podle odhadů na 250 tisíc vodáků. Letos se dá očekávat podobný výsledek.

Štítky Vltava, vodáci, kemp, raft, léto, Jihočeský kraj, žně, Šmoulové, Kroměříž, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I v polovině prázdnin berou vodáci Vltavu útokem. Kempy mají žně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.