Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V rybníce Hejtman se zhoršila kvalita vody. Míst ke koupání je ale stále dost

Se stoupající ručičkou teploměru se zvyšuje i počet míst, ve kterých se zhoršuje kvalita vody ke koupání. Jedním takovým je i rybník Hejtman, u kterého Krajská hygienická stanice Jihočeského kraje hlásí výskyt sinic. Koupání tam zakázané není, ale citlivějším jedincům by mohlo způsobit zdravotní komplikace. Zákaz koupání stále platí v Orlické přehradě u Podolska.

Na několika místech Jihočeského kraje se vyskytuje voda, která neodpovídá hygienickým požadavkům a pro uživatele představuje zdravotní riziko. Koupání v těchto místech nelze doporučit zejména pro děti, těhotné ženy, osoby trpící alergií a osoby s oslabeným imunitním systémem.

Staňkovský rybník

„Dle aktuálního rozboru je voda vhodná ke koupání s mírně zhoršenými vlastnostmi. S ohledem na vyhodnocení mikrobiologických ukazatelů za uplynulé koupací sezóny je však voda souhrnně hodnocena jako voda nevhodná ke koupání, tedy voda, která neodpovídá hygienickým požadavkům a pro uživatele představuje zdravotní riziko,“ informuje KHS Jihočeského kraje. Koupání v tomto místě by se měly vyhnout děti, těhotné ženy, osoby trpící alergií a osoby s oslabeným imunitním systémem.

Rybník Hejtman

V rybníku Hejtman se vyskytují sinice, ani tam by se proto oslabení jedinci neměli ve vodě namáčet.

Podolsko - Orlická vodní nádrž

V této lokalitě je voda nebezpečná ke koupání a lidem hrozí akutní poškození zdraví. Krajská hygienická stanice proto vyhlásila v tomto místě zákat koupání.

Místa vhodná ke koupání

Kvalitní osvěžení naopak zůstvá v Autocampu Radava na Orlíku, ale také v lipenské vodní nádrži, nabízí ho i přírodní koupaliště Borek. Dobré vlastnosti má i voda na koupališti v Borovanech a v Sezimově Ústí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kvalita vody, sinice, možnosti koupání, koupání, rybník, Krajská hygienická stanice, Jihočeský kraj, Vodní nádrž Orlík, Podolsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V rybníce Hejtman se zhoršila kvalita vody. Míst ke koupání je ale stále dost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.