Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

České Budějovice na to mají. Na zbrusu novém chodníku se po dvou měsících znovu pracuje

Více než dva měsíce po otevření dlouho očekávané propojky sídliště Máj a Vltava se na místě znovu pracuje. Tentokrát na přilehlé cyklostezce, která má být podle projektu oddělena od chodníku pro chodce dlažbou.

„Ta nová cyklostezka ze sídliště Vltava na Máj je zřejmě opravdu výjimečná. Otevřená tak dva měsíce a už se řeže asfalt, a to po celé její délce. České Budějovice na to prostě mají,“ upozornila na práce na Facebooku Alena Fialová. 

ČTĚTE TAKÉ: VIDEO: Propojka Máje a Vltavy je otevřena. Ve zkušebním provozu se tudy bude jezdit i v noci

Podle informací, které měl náměstek českobudějovického primátora František Konečný k dispozici, jde o úpravu asfaltové plochy. „Mezi chodník a cyklostezku se ještě podle projektu musí vložit dlažba. Proč se to ale neudělalo rovnou v jednom, to bohužel nevím,“ vysvětlil ve čtvrtek 26. července Konečný.

Přesný důvod prací uvedla v pátek 27. července na pravou míru mluvčí magistrátu Jitka Welzlová. „Technologický postup, kdy se nejdříve vyasfaltuje celá plocha a poté se prořízne pruh o šířce přibližně 40 centimetrů a položí se do něj reliéfní zámková dlažba, si zvolil zhotovitel stavby, a nyní zahájil realizaci. Jde o jednu z možností postupu. Náklady bude hradit zhotovitel, společnost Metrostav,“ vysvětlila.  

Město a kraj do sedm set metrů dlouhé silnice, která je ve zkušebním provozu, investovaly celkem 117 milionů 150 tisíc korun. Z celkové částky uhradil Jihočeský kraj 62 milionů a o 55 milionů 150 tisíc se postaralo město.

Štítky cyklostezka, propojka, Máj, Vltava, České Budějovice, chodník, Sídliště Máj, František Konečný, Facebook, Metrostav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice na to mají. Na zbrusu novém chodníku se po dvou měsících znovu pracuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.