Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Krajinské ulice se vrátí trávník a deštníky. Nejoblíbenější akce léta chystá spoustu novinek

Akce Město lidem, lidé městu, která každoročně završuje konec léta, si pro své návštěvníky přichystala hned několik novinek. A deštníky v Krajinské ulici, které jsou jejím poznávacím znamením, nebudou chybět.

Jedním z hlavních tahounů letošního programu bude absolutní evropská špička na poli nového cirkusu, a to Cirk La Putyka. Na několika pódiích však vystoupí množství další umělců, tanečníků a kapel.

Větší a zajímavější bude letos Gastrozóna. Ochutnat bude možné například asijské speciality, na své si přijdou také vegani. Mezi nové tváře patří například českobudějovické bistro Jdem tam. Program bude lákat také na cooking show, do kterých se budou moci zapojit samotní návštěvníci.


Foto: Tomáš Stiborek

Pláž u Slepého ramene, která byla loni novinkou, přinese kromě jiného koncerty na vodním pontonu, na kterém budou vystupovat nejen DJs, ale nově i velice zajímavé indie kapely. Místo doplní též Red Bull zóna s novinkou, jenž bude mít na jihu Čech svou premiéru.

Milovníci módy se mohou těšit na nový koncept Fashion show pod taktovkou Claudie Simon. Vedle přehlídek oblíbených návrhářů a butiků se zaměří také na Slow fashion. Organizátoři se snaží na celou akci pohlížet i v rámci určité udržitelnosti a dopadu na životní prostředí a některé jejich myšlenky zprostředkovat dále. Ať už se jedná o zrušení plastových kelímků, nebo módní přehlídku z přešitého oblečení, vše by mělo dávat smysl.

Mnoho si organizátoři slibují od zavedení ekologického nádobí z recyklovatelných či kompostovatelných materiálů, které by měli používat všichni prodejci. Doufají, že touto aktivitou pomohou snížit množství jednorázového plastového odpadu, který se stává pro celý svět pohromou.

Město lidem, lidé městu, se letos koná 31. srpna a 1. září v centru Českých Budějovic. Ulice budou po celé dva dny uzavřeny pro auta a návštěvníci si budou moci užít posezení na trávníku a symbolicky se rozloučit s prázdninami.

A nezapomeňte. Celý víkend je vstupné úplně zdarma.

Tisková zpráva | Foto Anna Nikišova

Štítky Město lidem, lidé městu, akce, kultura, deštník, léto, trávník, Cirk La Putyka, hudební skupina, Red Bull, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Krajinské ulice se vrátí trávník a deštníky. Nejoblíbenější akce léta chystá spoustu novinek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.