Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějčtí sokolové žádají o navýšení dotací na opravu zchátralé tribuny

Sokolská tribuna v Českých Budějovicích je v dezolátním stavu. Sokolové proto plánují její opravu a shání potřebné finance. Město jim už přislíbilo pět milionů korun, Jihočeský kraj žádali o stejnou částku. Nyní však sokolové podali na obě instituce žádosti o dalších sedm milionů. Radním se ale zvyšování dotací nezamlouvá, o jejich schválení se bude znovu jednat v září.

Sokolové na rekonstrukci tribuny, která byla vyčíslena na 56,7 milionu korun, našetřili přes dva miliony korun. Ministerstvo školství a tělovýchovy žádali o 19 milionů, od města a kraje měli přislíbeno po pěti milionech. Nyní však jednota podala mimořádnou žádost a chce od Jihočeského kraje a města získat dohromady dalších 14 milionů korun.

„Moc se mi to nelíbí, to navyšování, protože je to víc jak dvojnásobek. Popravdě řečeno v tom vidím jedinou věc, a to, že si město vyřeší otázku dráhy pro atlety, koridoru, který padne s halou. Pokud dojde ke zbourání haly, atleti nebudou mít kde trénovat. Tady je vidět jednoznačná snaha přesunout to do prostor stadionu. Náklady podle toho samozřejmě naskakují. Rozpočet, který byl původně, byl jasný a najednou to nakočilo na dvojnásobek,“ řekl náměstek hejtmanky Jihočeského kraje Jaromír Novák.

Mimořádná žádost sokolů se nesetkala s pochopením ani na Radě města. „Rada nedoporučuje poskytnout další dotaci,“ řekl náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola. Vše se ale bude ještě projednávat na zářijovém zastupitelstvu, které vydá konečný verdikt.

Tajemnice sokolské jednoty Petra Štojdlová uvedla, že původní cena rekonstrukce byla vyčíslena na 32 milionů. O získání potřebných financí bude rozhodovat 3. září českobudějovické zastupitelstvo, jehož jednání se sokolové podle Štojdlové pravděpodobně také zúčastní.

Štítky TJ Sokol, tribuna, oprava, rekonstrukce, sport, atletika, dotace, Jihočeský kraj, České Budějovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Jaromír Novák, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí sokolové žádají o navýšení dotací na opravu zchátralé tribuny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.