Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

CO VY NA TO? Sledování filmů pod širým nebem stále láká. Letní kino má pořád své kouzlo

Letní kina vyvolávají představu prázdnin, horkých dnů i vlahých večerů. Tato příjemná zábava byla fenoménem, bez kterého si mnozí léto ani nedovedli představit. A jak je tomu dnes? Vyhledávají lidé romantiku, letní pohodu a filmové hity pod širým nebem, kde lze v jednu chvíli sledovat hvězdy na noční obloze i na stříbrném plátně? Na to jsme se ptali v budějckých ulicích.

Věra Pokorná, 27 let, České Budějovice

Dřív jsem do letňáku chodívala. Máme ale malé děti, tak spíš jdeme do klasického kina na odpolední film či pohádku. S manželem jsme sami v kině nebyli ani nepamatuji, babičky máme daleko, tak nemáme hlídání. Ale až děti povyrostou, určitě do kina zajdeme a určitě i do letního. 

Martin Markvart, 19 let, Českobudějovicko

Do letního kina? Tam jsem nikdy nebyl. Chodím pouze do CineStaru, a jen občas. A nevím, nedokážu posoudit, jestli by mě to v letním kině bavilo. Asi bych se bál, že začne pršet, to bych film zřejmě nedokoukal.

Jiří Vondrák, 66 let, České Budějovice

Teď už do kina nechodím. Ale za mlada to bylo v kině pod širým nebem nejlepší. Tam se to panečku randilo. I s mojí manželkou jsme ještě chodívali. Takže naše budějcké kino Háječek dobře známe, tam jsme viděli filmů. Je dobře, že se letní kina zachovala a že tam lidé na filmy pořád chodí. A kdo ne, tak neví, o co přichází. 

Karolína Jaklová, 23 let, České Budějovice

Letňák je super. Chodíme s partou na Háječek. Bez letňáku si léto nedovedu možná ani představit. Chodili jsme, i když tam promítali jen starší filmy, prý kvůli zastaralé promítačce. Nám to nevadilo. Teď už tam dávají i novinky, což je paráda. I letos už jsme byli na několika filmech. A vždycky nám zatím přálo počasí. Určitě tam ještě vyrazíme. Tahle letní kina mají svoje kouzlo, proto, když jsem asi před dvěma lety byla s přítelem na dovolené na Moravě, tak jsme zašli v letňáku v Břeclavi. Je to prostě skvělá záležitost.

S jakým názorem nejvíc souhlasíte?

Celkem hlasovalo54 čtenářů

Štítky co vy na to, anketa, kultura, společnost, letní kino, film, Českobudějovicko, kino, České Budějovice, magie, Cinestar, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CO VY NA TO? Sledování filmů pod širým nebem stále láká. Letní kino má pořád své kouzlo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.