Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Uplynulý víkend přál vodákům. Tisíce jich jelo Vltavu z Vyššího Brodu

Tisíce lidí sjely tento víkend Vltavu z Vyššího Brodu. Zájem byl nižší než minulý sváteční víkend, kempy ale byly plné. To dnes řekl Pavel Mačuda z půjčovny Ingetour, která na Vltavě provozuje několik kempů. Stovky Jihočechů zamířily o víkendu i na koupaliště.

Vodácký provoz na Vltavě byl menší než minulý sváteční víkend. „Očekáváme, že nám začne sezona až teď, kdy začínají prázdniny v Rakousku, Německu, od půlky července to pak ještě najíždí trochu víc. Teď byl lehký pokles, také byl povedený červen. Kempy byly plné, ale nebylo to všude natřískané,“ řekl Mačuda.

Na Herbertově, kde minulý víkend museli vodáci čekat kvůli velkému návalu na splutí propusti, teď nečekali. Podle Mačudy jsou fronty otázkou hodiny, maximálně dvou, a to právě v červencových svátečních dnech. „To se to tam takhle sejde. Bývá to první den svátku, kdy všichni najedou, ve Vyšším Brodě se to zvedne a vyrazí, na Herbertově je pak kolem desáté, jedenácté masakr a po obědě je tam už zase běžný provoz. Je to chvilka, kdy se to takhle ucpe, pak se to rozmělní po kempech,“ řekl Mačuda. Loni splulo Vltavu podle odhadů 250 tisíc lidí.

Lidé tento víkend vyrazili i na koupaliště. „Dnes je větší zájem než byl včera, včera se hnala bouřka. Včera bylo 222 lidí, dnes je to výrazně víc. Je to podle počasí,“ řekla pokladní hlubocké plovárny Ludmila Hájková. Tamní koupaliště má kapacitu 1200 lidí, letos jich tam za jeden den přišlo zatím nejvíc sedm set. Na letní plovárnu v Českých Budějovicích zamířilo v sobotu kolem dvě stě lidí. „Lidé chodí, nestíháme,“ popsala pokladní. Českobudějovická plovárna nabízí bazény 50 krát 21 metrů a dětský bazén 25 krát 18 metrů, několik atrakcí i skluzavku se čtyřmi drahami. Desítky lidí se o víkendu koupaly v jižních Čechách také v Malši u Malého a Velkého jezu v Českých Budějovicích nebo v lomu poblíž Stráže nad Nežárkou na Jindřichohradecku.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky vodáci, Vltava, plavba, voda, Vyšší Brod, koupaliště, Německo, Rakousko, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uplynulý víkend přál vodákům. Tisíce jich jelo Vltavu z Vyššího Brodu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.