Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Otec hledá vodáky, kteří ve Větřní na Českokrumlovsku zachraňovali život jeho synovi

Tragickou událostí začala letošní vodácká sezona na Vltavě na jihu Čech. Na jezu ve Větřní se v sobotu 16. června otočila kánoe s šestadvacetiletým vodákem, který zůstal pod vodou. I přesto, že se ho nakonec z vody podařilo vytáhnout, svůj boj o život v nemocnici prohrál. Mladíkův tatínek hledá ty, kteří se na záchraně syna podíleli, aby jim poděkoval.

Šestadvacetiletého muže z Borovanska se v sobotu 16. června po jedenácté hodině snažili zachránit kamarádi, ale i ostatní vodáci.

„Vůbec nevím, co se tam mohlo stát. Syn byl zkušený vodák a ta šlajsna se dá v pohodě projet, prostě vás vyplivne. Znám to tam, jezdím také na vodu," stále přemýšlí o tom, co se odehrálo při akci sedmičlené party kolegů a kamarádů na vodě, zdrcený tatínek. 

„Syn kormidloval kanoi, která se v té šlajsně převrátila. Jeho parťák hned vyplaval, ale syn ne. Snad prý se mu tam někde zachytila noha, byl pod vodou hrozně dlouhou dobu. Když se ho povedlo z vody vytáhnout pořád žil. A bojoval. Byl na přístrojích v českokrumlovské nemocnici, ale bohužel, i přes veškerou snahu lékařů, po čtyřech dnech zemřel," dodává otec šestadvacetiletého policisty z Borovanska.

Tragickým případem se zabývá i policie. „Ano, touto nešťastnou událostí se policie zabývá," potvrdil policejní mluvčí Jiří Matzner. „Nenasvědčuje nic tomu, že by se jednalo o cizí zavinění," podotkl Matzner.

Tragická nehoda mladého vodáka velice zasáhla všechny z jeho okolí, rodina je zdrcena. Tatínek by rád zjistil, co se přesně na propusti ve Větřní, která mu vzala milovaného syna, stalo. A chtěl by hlavně poděkovat všem, kteří se na záchraně podíleli, všem těm, kteří sami nasazovali život, aby jeho syna z vody vytáhli.

„Ozvěte se mi, prosím, všichni, kdo jste se do záchranné akce zapojili nebo vše alespoň viděli na telefonní číslo 725 100 987,"  vyzývá nešťastný otec.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, vodák, tragédie, šlajsna, Větřní, Vltava, Václav Šrol, Českokrumlovsko, okres Český Krumlov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otec hledá vodáky, kteří ve Větřní na Českokrumlovsku zachraňovali život jeho synovi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.