Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vodárenská věž má o prázdninách rozšířenou otevírací dobu. Připraven je i speciální program

Kde brali naši předci vodu? A jak složité bylo dostat ji do budějckých domácností? Odpověď na tyto, ale i další otázky mohou získat návštěvníci Vodárenské věže v Českých Budějovicích v Mánesově ulici. Přes letní prázdniny navíc v rozšířené otevírací době.

„Komentované prohlídky začínají ve všední dny kromě pondělí vždy ve 13:00, 14:30 a 16:00 hodin, o víkendech se navíc můžete vydat na dopolední prohlídku od 10 hodin,“ říká mluvčí společnosti ČEVAK Jitka Kramářová. „S ohledem na omezenou kapacitu jednotlivých prohlídek doporučujeme si místa předem rezervovat na stránkách www.vodarenskavezcb.cz,“ dodává.

Návštěvníci se mohou těšit na dvě poutavé videoexpozice mapující historii zásobování města vodou. Vystoupají po 106 schodech do výšky 34 metrů těsně pod vodojem z roku 1882. Nahlédnout ale mohou i do nedávno zrekonstruovaného zemního vodojemu. Důvodů, proč se v areálu zdržet, je daleko víc než obdivování technické památky.

V přilehlém parku je k vidění socha Cesta z dílny akademického sochaře Antonína Kašpara, která je součástí letošní výstavy Umění ve městě. Za slunečných dní se můžete osvěžit vodní mlhou, kterou chrlí Čevava, sochařské dílo Alexandry Koláčkové, nebo vodou z historické pumpičky. Ta je součástí naučné stezky, na které si můžete doslova osahat další důležitá vodohospodářské zařízení, jako je například hydrant. Ti, kteří se teprve chystají na dovolenou, mohou načerpat inspiracii na výstavě cestovatelských fotografií přímo ve věži.

Štítky Vodárenská věž, léto, prohlídky, vodojem, České Budějovice, ČEVAK, Antonín Kašpar, Alexandra Koláčková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodárenská věž má o prázdninách rozšířenou otevírací dobu. Připraven je i speciální program  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.