Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Výstaviště bude mít několik nových pavilonů. Do budoucna by měl být areál lákadlem pro lidi

Areál budějckého výstaviště prochází značnými změnami. Kromě těch personálních, si lidé v posledních dnech mohli všimnout bourání některých pavilonů. Důvodem byl jednak špatný technický stav a nezájem vystavovatelů.

„Po výstavě Hobby jsme postupně začali bourat pavilony F1 až F4. Důvodem byl jejich dezolátní stav, díky čemuž o ně nebyl dlouhodobě zájem. Teď se ještě bourá amfiteátr,“ upřesnil nový ředitel budějckého výstaviště Mojmír Severin.

Podle něj bude nyní probíhat úklid zmiňovaných prostorů, které by poté měly být využity jako výstavní plochy při agrárnímu veletrhu Země živitelka. „Část bude také věnována výročí sto let českého zemědělství, které bude jedním z nosních témat Živitelky,“ doplnil Severin. 

ČTĚTE TAKÉ: Ministr zemědělství v demisi Milek odvolal šéfa českobudějovického výstaviště Kutnera 

Na místě zbouraných budov by měly vzniknout dva nové pavilony. „Tady na výstavišti byly hodně vize, ale neprojektovalo se. A právě to bych chtěl nyní změnit. Do roku 2020 by měl minimálně jeden z nových pavilonů stát. Nabídne například nový catering a sociální zázemí,“ prozradil dále nový ředitel.

Areál výstaviště by měl přitom projít celkovou modernizací. Do budoucna by totiž vedení chtělo, aby byl celý prostor atraktivní pro lidi i mimo pořádané akce. „V tuto chvíli jednáme o tom, co bychom zde měli vytvořit. Na místě je i vyvolat diskuzi, do které by se zapojili sami občané. Přeci jen je to o tom, co by právě oni chtěli mít v takovém prostoru uprostřed města,“ vysvětluje budoucí plány Severin.

Brány výstaviště jsou lidem otevřeny denně od sedmi až do jednadvaceti hodin. 

Štítky výstaviště, novinky, areál, pavilon, Země živitelka, kongresové centrum, Formule 1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstaviště bude mít několik nových pavilonů. Do budoucna by měl být areál lákadlem pro lidi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.