Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pilot Šonka ovládl Air Race v Budapešti

Akrobatický pilot Martin Šonka vyhrál budapešťský závod Red Bull Air Race a po třetím triumfu v kariéře se osamostatnil na třetím místě průběžného pořadí. Šonka v maďarské metropoli navázal na loňská vítězství v Abú Zabí a Portu, v této sezoně byl dosud nejlépe třetí v předchozím závodě v Čibě.

Šonka v Budapešti sobotní kvalifikaci ovládl a v prvním soutěžním letu mu stačilo absolvovat trať, protože jeho soupeř Matthias Dolderer z Německa ze zdravotních důvodů neodstartoval. Ve čtvrtfinále český pilot vyřadil Francoise Le Vota z Francie a ve finále na něj nestačili další Francouz Mika Brageot, australský lídr seriálu Matt Hall ani druhý muž celkového pořadí Michael Goulian z USA. Další český letec Petr Kopfstein nenavázal na třetí místo v kvalifikaci a po vyřazení hned v prvním kole skončil až devátý.

„Je to neskutečný pocit. Závod v Budapešti je výjimečný, je to pro nás jako Monte Carlo ve formuli 1. A vyhrát právě tady před obrovským davem českých fanoušků, to se jen těžko popisuje. Je to opravdu hodně emocionální, speciální,“ uvedl Šonka v tiskové zprávě.

„Je to strašně důležité vítězství, protože Matt Hall s Mikem Goulianem nám kvůli špatnému začátku sezony odskočili a teď jsme jejich náskok trochu stáhli. Zároveň jsme všem ukázali, že stále dovedeme být hodně rychlí. Určitě ale víme, že máme co zlepšovat a kam se posouvat,“ dodal.

Pátý závod seriálu se uskuteční 26. srpna v Kazani.

Autoři | Foto Facebook Martin Šonka

Štítky Martin Šonka, Budapešť, akrobatické létání, Red Bull Air Race, Abú Zabí, Čiba, Matt Hall, Matthias Dolderer, Německo, Francie, Formule 1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pilot Šonka ovládl Air Race v Budapešti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.