Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějcká teplárna se řadí mezi nejstabilnější firmy v Česku

Obhajobou nejvyššího ratingového hodnocení Czech Stability Award na stupni AAA (Excelent) za rok 2018 potvrdila společnost Teplárna České Budějovice pozici velmi stabilní energetické firmy. Tento nejvyšší rating v Česku vlastní jen 0,2 procenta podniků, tedy pouze zhruba každý pětistý.

„V Česku jde o nejnáročnější rating, jehož výsledky jsou nezpochybnitelné. O to víc nás pak jeho opakované získání těší. Nezávislý pohled na finanční i nefinanční bonitu firmy, kapitálovou stabilitu a strukturu je v tržním prostředí velmi důležitý. Stejně jako její celková důvěryhodnost. Našim klientům a obchodním partnerům například říká, že jednají s prověřenou společností nejvyšších kvalit,“ uvedl Tomáš Kollarczyk, místopředseda představenstva teplárny. 

Podle Jiřího Skopového, generálního ředitele Bisnode, má ratingové hodnocení v tržní ekonomice pevné místo. „Průzkumy jednoznačně potvrzují, že podniky z korporátních ocenění – certifikátů získávají řadu výhod, které v konečném důsledku zvyšují jejich výkonnost. Ocenění v oblasti podnikání jsou skvělým nástrojem pro směřování firem a udržení talentů,“ říká šéf analytické společnosti. 

 Její model vyhodnocuje pravděpodobnost úpadku hodnocené firmy v následujících dvanácti měsících a je skutečně důkladný. Využívá desítky dat, rozdělených do pěti modulů: demografie, finance, negativa, trade a vazby. 

Zatímco třeba demografický modul zahrnuje obor činnosti, stáří podniku, strukturu orgánů či právní formu, „negativa“ operují s veličinami jako jsou exekuce a dluhy, vymáhané pohledávky, spolehlivost plateb DPH nebo zjištěná negativní fakta v médiích. Modul „trade“ se zase zabývá platební morálkou, stabilitou v placení závazků a porovnáním s odvětvím. Modul „vazby“ pak obsahuje informace o mateřských subjektech a statutárních orgánech a jejich propojení na další firmy, zejména ty v insolvenci či likvidaci. 

Tisková zpráva | Foto Bramberka Nová

Štítky teplárna, hodnocení, České Budějovice, Česko, Teplárna České Budějovice, a.s., Bisnode

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká teplárna se řadí mezi nejstabilnější firmy v Česku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.