Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Malé SUV od Hyundaie přesvědčilo po všech stránkách. Kona se o nedostatek zájemců bát nemusí

PR článek

Zajímavá vzhledem, nečekaně výkonná a pohodlná. To je nová Kona od Hyundaie, kterou podrobila redakčnímu testu Budějcká Drbna. Malé SUV od korejské automobilky zaujalo především nad očekávání slušným výkonem, který se skrývá v benzínovém litrovém agregátu.

S novou Konou, která zapadá do oblíbené kategorie crossoverů a malých SUV, jsme najezdili zhruba tisíc kilometrů po dálnicích, okrskách i horských cestách v okolí severočeského Ještědu a Bedřichova. Zatímco na dálnicích Kona působí jak pohodlné cestovní auto, na horších cestách elegantně zdolává nerovnosti a poradí si bez problému i s nezpevněnou cestou.

Pohledná novinka od Hyundaie zaujme také vzhledem, kvůli kterému se za vámi leckdo otočí. Díky výrazným liniím a stylovým hranám vypadá mimořádně z každého úhlu. Výrazné, kontrastně odlišené lemy blatníků navazují na robustní karoserii a tím podtrhují design SUV.

Zájemci mohou vybírat ze dvou úsporných přeplňovaných benzínových motorů. Na vrcholu nabídky je motor T-GDI 177, který doplňuje sedmistupňová dvouspojková převodovka a pohon všech kol. Druhou možností je také benzínový motor T-GDI 120 se 120 koňmi a pohonem předních kol, který měla k dispozici právě redakce Budějcké Drbny. Ten je dodáván se šestistupňovou manuální převodovkou, se kterou budete jezdit úsporně. Dieselového motoru 1.6 CRDi, který je předurčen pro dlouhé cesty, se příznivci nafty dočkají v první polovině roku 2018.

Námi testovaná Kona zaujala také elegantním designem interiéru, kde se černé prvky snoubí s červenou barvou. Ta ale není podmínkou. Zájemci mohou vybírat ze čtyř barevných provedení detailů interiéru.

Malé SUV je prošpikováno moderními technologiemi. Osmipalcová dotyková obrazovka slouží k ovládání navigace s 3D vykreslením map, multimediálních funkcí a konektivity. Optimálně umístěný a snadno čitelný je také 4,2 palcový LCD displej, který za jízdy zobrazuje důležité informace, jako jsou stav aktivních bezpečnostních prvků, aktuální dojezd, spotřebu paliva, navigační pokyny, venkovní teplotu a další.

Hyundai si vždy dával záležet na bezpečnostních prvních a nejinak tomu je u modelu Kona. Ten se snaží zaujmout velkým množstvím bezpečnostních vychytávek. Senzory umístěné v zadním nárazníku detekují přítomnost vozidel v mrtvém úhlu a spouští varovnou světelnou signalizaci ve zpětném zrcátku. Další systém napomáhá co nejlepší viditelnosti při jízdě v noci a současně zabraňuje oslňování ostatních řidičů. Jakmile detekuje protijedoucí vozidlo nebo koncová světla vozu jedoucího před vámi, automaticky přepne dálková světla na potkávací. Naopak na parkovištích nákupních center nebo při vyjíždění z garáže oceníte systém upozorňující na projíždějící auta.

Sečteno podtrženo, Kona si určitě příznivce najde a to nejen díky zajímavé ceně, která startuje na 409 990 korunách. Skvěle vybavená verze Best of Style je k dispozici již za 449 990 korun.

Klady

  • Výkonný litrový motor
  • Pohledný interiér
  • Přesné řazení
  • Dobré jízdní vlastnosti

Zápory

  • Poměrně malý zavazadlový prostor
  • Absence navigace v testovaném modelu
  • Horší výhled zadním oknem

Autoři

Štítky Huyundai, test vozu, SUV, Kona, Hyundai, Drbna.cz, interiér, Bedřichov, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malé SUV od Hyundaie přesvědčilo po všech stránkách. Kona se o nedostatek zájemců bát nemusí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.