Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Česká obchodní inspekce se zaměřila na půjčovny kol a dalšího sportovního zařízení

Na půjčovny kol, koloběžek a sportovního vybavení na jihu Čech se zaměřili kontroloři České obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny. Kontroly prováděli v turistických lokalitách na Lipensku a v Třeboni. Inspektoři zkontrolovali jedenáct půjčoven a ve čtyřech případech odhalili  porušení zákona o ochraně spotřebitele.

Česká obchodní inspekce (ČOI) Jihočeského kraje a Vysočiny se při mimořádné kontrolní akci zaměřila na půjčovny kol, koloběžek a sportovního vybavení. Z jedenácti kontrol ve čtyřech případech zjistila nedodržení zákona o ochraně spotřebitele.

Vždy se jednalo o porušení, kdy obchodník neinformoval spotřebitele o cenách nabízených služeb. V jednom případě nebyl navíc na žádost spotřebitele vydán doklad o poskytnuté službě se stanovenými náležitostmi.

Inspektoři ve čtyřech případech také zkontrolovali cyklistické helmy, které by měly splňovat požadavky na osobní ochranné prostředky a další technické normy. Porušení platné legislativy zjištěno v těchto případech nebylo. Inspektoři ČOI uložili kontrolovaným osobám přímo na místě pokuty v celkové výši čtyři tisíce korunč.

 

Autoři | Foto coi.cz

Štítky Česká obchodní inspekce, spotřebitel, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, Česko, Třeboň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká obchodní inspekce se zaměřila na půjčovny kol a dalšího sportovního zařízení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.