Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Koncert za oběti komunismu otevře desetidenní festival Středy před K2

S létem přicházejí opět tradiční festival Středy před K2. Na Sokolský ostrov se můžete vydat už následující středu 27. června, kde vyroste obří stage včetně silné zvukové aparatury a moderních světel. Těšit se můžete na koncert za oběti komunismu. Program začíná už v 15:00 hodin.

S klubem se domluvila skupinka aktivních budějckých občanů, kteři chtějí dát najevo, co si myslí o současné situaci, a uspořádali tak koncert, kterým se pokusí skloubit hudbu s připomenutím důležitého data.

„27. června 1950 byli po vylhaném procesu komunistickým režimem popraveni Milada Horáková, Záviš Kalandra, Jan Buchal a Oldřich Pecl. Jejich smrt je mementem a pomníkem všech, kteří v důsledku komunismu zahynuli. I my chceme vzpomenout, ale jinak,“ popisuje akci jeden z organizátorů.

Pozvání na akci přijaly dvě legendy, které si předlistopadovou dobu pamatují. Vystoupí folkař Vladimír Merta a rocker David Koller. Těšit se ale můžete také na regionální umělce Jirku Hebíka s He Bandem nebo pop funky kapelu Larva. Ze Zlína přijede písničkář Ziggy Horváth.

Vstup na akci je tradičně volný, po skončení programu se o hudbu postará budějcký dýdžej Ramel.

Autoři

Štítky Středy před K2, hudba, kultura, Česko Budějovice, komunismus, festival, koncert, Milada Horáková, Záviš Kalandra, Jan Buchal, Oldřich Pecl, Vladimír Merta, David Koller

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koncert za oběti komunismu otevře desetidenní festival Středy před K2  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.