Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VIDEO: Děti z budějcké Arpidy nahrály s kapelou Vypsaná fixa jejich píseň Čtyři slunce

Nový videoklip ke skladbě Čtyři slunce od kapely Vypsaná fixa představily ve středu 13. června děti z budějckého centra Arpida. Tamější hudební uskupení Krb má píseň od známé české skupiny už dlouho ve svém repertoáru a zpěvákům se jejich podání natolik líbilo, že je pozvali do svého studia v Seči u Chrudimi, kde společně novou verzi Čtyř sluncí natočili.

Centrum s kapelou Vypsaná fixa už několikrát spolupracovalo. „Rozhodli jsme se spolupráci ještě rozšířit, a proto jsem Fixu znovu oslovili, protože arpiďácké hudební uskupení Krb zpívá jejich píseň Čtyři slunce. Jejich verze se kapele libila, a tak jsme se dohodli a vyrazili za nimi do nahrávacího studia. Z celé cesty jsme natočili i video,“ vysvětlil za Centrum Arpida mluvčí Ondřej Hellebrant.


Videoklip, který s kapelou Vypsaná fixa natočily děti z Arpidy.

Budějcké Centrum Arpida už 25 let pomáhá rodinám pečujícím o děti, mladistvé a mladé dospělé osoby s tělesným (motorickým) a kombinovaným postižením. „První impuls k vzniku centra přišel od rodičů, takže i podle toho vypadá vývoj Arpidy. Na začátku bylo zhruba šest dětí, teď k nám denně přijde na 150 lidí,“ popsal ředitel centra Marek Wohlgemuth. „Hlavní myšlenkou je nabídnout těm lidem tady příležitosti pro život, hledat v nich jejich schopnosti a rozvíjet jejich samostatnost,“ dodal.

K příležitosti oslav čtvrtstoletí pořádá centrum festival Arpi.day, na kterém vystoupí několik známých tváří. „Chceme, aby se o nás vědělo, abychom nebyli jen nějak centrum na okraji Budějc. Rozhodli jsme se, že o sobě dámě vědět koncertem, protože muzika spojuje. Vymysleli jsme tedy Arpi.day, hudební festival, který se bude konat 14. října na výstavišti v Českých Budějovicích,“ přiblížil Hellebrant.

Na festivalu vystoupí například kapela The Tap Tap, Vypsaná fixa, účast slíbil i Pekař. „Už několikrát se na nás byl podívat a centrum se mu líbilo. Možná i proto slíbil přímo pro Arpidu napsat píseň, na kterou pak společně, stejně jako s Vypsanou fixou, natočíme klip. Už se moc těšíme,“ prozradil mluvčí centra.

„Pětadvacáté narozeniny budeme slavit po celý rok. Už za sebou máme Arpiďáckou pohodičku, na kterou přišlo v neděli 10. června přes pět stovek platících lidí, z čehož máme obrovskou radost, a čeká nás spoustu dalších akcí,“ uzavřel za Centrum Arpida Ondřej Hellebrant.

Štítky Centrum Arpida, Vypsaná fiXa, zpěv, narozeniny, kultura, hudba, hudební skupina, Čtyři slunce, Chrudim, Seč, České Budějovice, The Tap Tap, studium

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Děti z budějcké Arpidy nahrály s kapelou Vypsaná fixa jejich píseň Čtyři slunce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.