Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Koncem června a na začátku prázdnin budou teploty kolem 26 stupňů Celsia

Do konce června i první týden letní prázdnin se budou nejvyšší denní teploty pohybovat v průměru kolem 26 stupňů Celsia. Srážky nevybočí z dlouhodobého průměru pro toto období, pršet má hlavně v přeháňkách a bouřkách, lze tak očekávat velké regionální rozdíly. Výrazný deficit vláhy bude pokračovat i nadále, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v aktuální prognóze na nadcházející čtyři týdny.

Teploty budou o něco nižší než v minulých dnech, kdy překračovaly tropickou třicítku. „Teplotní odchylky od dlouhodobého průměru nebudou už tak velké, jako byly v uplynulých třech týdnech, kdy je bylo možno označit za extrémní. Týdenní průměry nejvyšších denních teplot předpokládáme převážně kolem 26 stupňů Celsia," informovali meteorologové.

Začátek příštího týdne bude ještě ve znamení horkého počasí, které místy vystřídají bouřky. V úterý se ochladí na 22 až 26 stupňů. Zřejmě nejstudenějším a nejdeštivějším dnem bude středa, během níž může v místech s trvalejšími srážkami teploměr vyšplhat jen k 17 stupňům. Od čtvrtka má mraků ubývat a teploty znovu porostou.

Průměrná teplota mezi 11. červnem a 8. červencem je rovných 17 stupňů Celsia. Nejtepleji bylo touto dobou v roce 2006, kdy naměřili v průměru 20,4 stupně Celsia. Naopak nejchladnější přelom června a července zažili Češi před 30 lety, kdy průměrná teplota dosáhla 13,6 stupně Celsia.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky společnost, počasí, teplo, vedro, bouřka, meteorolog, předpověď, stupeň Celsia, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koncem června a na začátku prázdnin budou teploty kolem 26 stupňů Celsia  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.