Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Přes třináct set skautů se sešlo v Lipně nad Vltavou. Přijeli i zástupci z Německa a Egypta

Více než třináct set skautů se sešlo v Lipně nad Vltavou na Českokrumlovsku, kde se do neděle 10. června koná největší sraz této organizace v Česku. Akce se účastní i zástupci ze Slovenska, Německa nebo Egypta. Jde o sraz vodních skautů, kteří se kromě klasického zaměření orientují navíc i na aktivity spojené s lodními sporty. To řekl jeden z organizátorů čtyřdenní akce Lukáš Bíca.

Setkání vodních skautů se periodicky opakuje. Poprvé se ale koná u lipenské přehrady. „Lokalita přesně vyhovuje našim potřebám,“ řekl Bíca. Dodal, že skauti kromě aktivit v podobě turistiky nebo cyklistiky například soutěží na pramicích.

Tématem programu akce s názvem Navigamus 2018 jsou plavby admirála Čeng Che. Jde o jednoho z nejvýznamnějších mořeplavců středověku, který podnikl sedm dlouhých plaveb po Indickém oceánu i Pacifiku.

Hlavním posláním skautské organizace je podle Bíci výchova členů. „Chceme, aby byli schopni fungovat individuálně jako jedinci, ale zároveň dokázali spolupracovat v kolektivu,“ uvedl. V Česku působí přibližně čtyři tisíce vodních skautů. Bíca dodal, že zájem o tuto organizaci mezi lidmi stoupá.

Hlavním posláním skautské organizace je podle Bíci výchova členů. „Chceme, aby byli schopni fungovat individuálně jako jedinci, ale zároveň dokázali spolupracovat v kolektivu,“ uvedl. V Česku působí přibližně čtyři tisíce vodních skautů. Bíca dodal, že zájem o tuto organizaci mezi lidmi stoupá.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky skaut, sraz, skauting, Lipno nad Vltavou, Německo, Egypt, Česko, Slovensko, okres Český Krumlov, Čeng Che, Vodní nádrž Lipno, Indický oceán, Tichý oceán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes třináct set skautů se sešlo v Lipně nad Vltavou. Přijeli i zástupci z Německa a Egypta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.