Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pohonné hmoty dál zdražily, zůstávají nejdražší za téměř tři a půl roku

Pohonné hmoty v Česku v uplynulém týdnu opět zdražily, ceny se drží na nejvyšších úrovních za zhruba 3,5 roku. Benzin Natural 95 zdražil o 17 haléřů na průměrných 33,48 koruny za litr, nafta stála ve středu v průměru 32,61 koruny za litr, což bylo o 13 haléřů víc než před týdnem. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Motoristé nyní za benzin i naftu platí nejvíce od prosince 2014. Nad 33 korunami byla průměrná cena Naturalu 95 a nad 32 korunami cena nafty naposledy v létě 2015. Před měsícem byl litr benzinu i nafty levnější o téměř dvě koruny.

Za pohonné hmoty platí nadále nejvíce řidiči v Praze, kde je průměrná cena za litr Naturalu 95 34,31 korun a dieselu 33,33 korun za litr. Nad 34 korunami za litr je benzin ještě v Plzeňském kraji, za naftu dají řidiči více než 33 koruny za litr ještě na Vysočině a rovněž v Plzeňském kraji.

Nejnižší ceny benzinu drží Zlínský kraj, kde v průměru přijde na 33,08 koruny za litr, nafta je nejlevnější v Královéhradeckém kraji, a to za průměrných 32,21 koruny za litr. 

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky benzín, nafta, tankování, cena, palivo, pohonné látky, motorová nafta, Česko, Plzeňský kraj, Praha, Kraj Vysočina, Zlínský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohonné hmoty dál zdražily, zůstávají nejdražší za téměř tři a půl roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.