Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na Hluboké vyrůstá nové centrum pro seniory. Nabídne ergoterapii a různé volnočasové aktivity

PR článek

Další etapou náročné modernizace prochází areál Domova důchodců U Zlatého kohouta v Hluboké nad Vltavou. Kompletně zrekonstruovaný bezbariérový dům se rozšíří o nový objekt, který seniorům nabídne celou řadu služeb.

„V průběhu minulých let postupně vyrostl moderní kompletně bezbariérový objekt se zahradou a vyhlídkovou terasou. Teď dokončujeme rekonstrukci dalšího domu pro ergoterapii a různé volnočasové aktivity,“ uvedl ředitel domova důchodců Jiří Slepička a doplnil, že nové prostory, které budou například využívat senioři k zábavě při různých ručních pracích, bude mít k dispozici i hlubocká seniorská veřejnost. „Uvažujeme, že je budou využívat nejen naši klienti, ale stanou se určitým centrem, kde se budou po domluvě scházet senioři, handicapovaní i vozíčkáři z Hluboké a okolí,“ dodal Slepička.

Hlubocký domov důchodců nabízí i takzvané odlehčovací služby, které slouží především k tomu, aby si rodiny odpočinuly od náročné péče o své blízké. „Je to hodně požadovaná služba, kdy domov poskytne seniorům třeba týdenní pobyt, aby si příbuzní mohli odpočinout nebo například odjet na dovolenou,“ vysvětlil ředitel Slepička.

Zřizovatelem Domova důchodců U Zlatého kohouta je Město Hluboká. Do své péče přijímá především seniory z Hluboké nad Vltavou a okolních obcí. Už teď eviduje přetlak žadatelů o umístění, které nemůže uspokojit. Současná kapacita, kdy v domově žije v jedno a dvoulůžkových pokojích šestašedesát lidí, nebude do budoucna rozhodně stačit a radnice proto počítá s další výstavbou. 

Podstatou péče o seniory je ale hlavně vytvoření pocitu domova, který není dán jen samotným prostorem a vybavením, ale především laskavou a přátelskou atmosférou, kde se každý cítí v bezpečí a je respektován. To Domov důchodců U Zlatého kohouta svým klientům nabízí.

Štítky domov pro seniory, Hluboká nad Vltavou, U Zlatého kohouta, kohout, domov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Hluboké vyrůstá nové centrum pro seniory. Nabídne ergoterapii a různé volnočasové aktivity  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.