Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Poplatek za zřízení věcných břemen pro vlastníky rodinných domů se sníží na tisíc korun

Při zřizování věcného břemene na inženýrských sítích musí žadatelé uhradit poplatek za omezení vlastnického práva k pozemkům města. Dosud poplatek činil minimálně deset tisíc korun, nově by ale mělo dojít ke snížení poplatku na tisícikorunu. Schválila to rada města v pondělí 4. června.

Snížení úhrady za omezení vlastnického práva k pozemkům města při zřizování služebností (věcných břemen) inženýrských sítí pro vlastníky rodinných domů  schválila rada města v pondělí 4. června.

„Je to dobrá zpráva pro ty, kteří staví nebo nově připojují rodinné domy, protože původní úhrada byla minimálně 10 tisíc korun a nově to bude jen tisíc korun,“ uvedl náměstek primátora Petr Holický.

Mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová vysvětlila, že pro tento účel rodinný dům definuje vyhláška č. 501/2006 Sb. o obecných požadavcích na využívání území v § 2, tedy je to taková stavba pro bydlení, ve které více než polovina podlahové plochy odpovídá požadavkům na trvalé rodinné bydlení a je k tomuto účelu určena. Rodinný dům může mít nejvýše tři samostatné byty, nejvýše dvě nadzemní a jedno podzemí podlaží a podkroví.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Věcné břemeno, inženýrské sítě, rodinný dům, vlastnické právo, České Budějovice, poplatek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poplatek za zřízení věcných břemen pro vlastníky rodinných domů se sníží na tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.