Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Holding Delnet slaví dvacet let a nabízí práci šikovným absolventům

PR článek

Společnosti Delnet a její dceřiná společnost Delnet CZ se zaměřují například na chytré elektroinstalace a zabezpečovací systémy. S dvaceti zaměstnanci a obratem přes čtyřicet milionů korun si zakládají na tom, že veškeré své závazky vždy platí včas. O jejich vývoji, aktuálních trendech, neobyčejných přáních klientů v oblasti elektroinstalace i spolupráci se studenty středních škol jsem si povídala s jejím jednatelem Miroslavem Bezděkou.

Co vše pro zákazníka dokážete zařídit?
Historicky jsme firma, která vznikla jako elektroinstalační, tedy stále zhruba ze třiceti procent děláme silovou elektroinstalaci. K tomu máme divizi slaboproudých systémů, která zajišťuje zabezpečovací systémy, systémy požární ochrany, přístupové a docházkové systémy. Třetí divizí jsou datové sítě a IT, která zajišťuje zakázky v oblasti pasivní IT infrastruktury. Před čtyřmi lety jsme vytvořili nové oddělení pro inteligentní elektroinstalace, které zajišťuje kompletní dodávky technologií pro chytré domy a to vše od návrhu, projekce až po samotný inženýring a koordinace s ostatními profesemi při realizaci.

Kde se můžeme setkat s vaší prací kromě rodinných domů?
Spolupracujeme dlouhodobě s budějckými společnostmi jako jsou Robert Bosch nebo Budějovický Budvar. Aktuálně probíhá výstavba závodu Engel v Kaplici, kde provádíme kompletní dodávku slaboproudých systémů. Dále pak závod Hauser Kaplice nebo například kamerový systém pro budějcké Igy centrum. A mnohé další.

Jak byste popsal trendy v oblasti elektroinstalace?
V současné době pozoruji nové trendy právě v provázání běžné elektroinstalace s IT nebo jinými systémy. Běžná elektroinstalace se více stává závislá na řízení, monitoringu, přenosu datových informací a podobně. Lidé vyžadují určitou zpětnou vazbu na chytrých mobilních zařízeních, která mají vždy při ruce. Většina našich zakázek je tak v oblasti slaboproudých systémů, zabezpečení a inteligence.

Za posledních deset let prodělala tato oblast IT a elektronických bezpečnostních systémů obrovský progres, například kamerové systémy, které děláme dnes, jsou v nesrovnatelné kvalitě a v podstatě za desetkrát menší cenu, než byly před deseti lety.

Je spojení moderních technologií a elektroinstalace doménou spíše firemních klientů nebo rodinných domů?
Dříve byla klientela prakticky jen firemní v oblasti automatizace výroby nebo řízení velkých objektů jako komerční centra, výrobní haly nebo administrativní objekty. V dnešní době se tyto automatizace dostávají i pro širší veřejnost v podobě „Inteligentní elektroinstalace“ nebo také nazývaných „chytrých domů“.

Právě u moderních rodinných domů vzniká potřeba ho řídit a monitorovat hlavně kvůli úspoře energií a bezpečnosti. Stavba takového domu je technicky složitá a uživatel potřebuje, aby starost o její provoz byla co nejmenší a nejjednodušší. Ideálním klientem je tak člověk, který stavbu teprve plánuje a my můžeme být u řešení od začátku a navrhnout optimalizaci ve spolupráci s projektantem, stavbaři, topenáři a dalšími řemeslníky. V rámci společnosti Delnet CZ jsme vytvořili oddělení, které se zabývá pouze chytrými domy, jejich návrhem a realizací.

Jak vypadá typický zákazník, který k vám přijde?
Je to klient, který se například rozhodl, že bude používat více zdrojů vytápění, aby šetřil energii. Potřebuje vše vzájemně řídit a sladit. Klimatizaci, vytápění, solární ohřev na užitkovou vodu kombinovat tak, aby nešly proti sobě. Zjednodušeně, aby nechladil, když zároveň topí. Aby neohříval vodu z elektriky nebo plynu, když mu svítí slunce. Kromě komfortu zákazníkovi přinášíme i úsporu a bezpečnost.

Co je největší výhodou chytré elektroinstalace?
Pro běžného uživatele to, že se dům sám řídí. Přijde domů, má zatopeno, vyvětráno, automaticky se mu rozsvítí. Využíváme pohybových a teplotních senzorů, dokážeme monitorovat, zda se v domě pohybuje člověk nebo zvíře, můžeme rozlišit, kdo přišel domů a volit individuální nastavení, například když přijde dítě domů, wi-fi se mu zapne až po dvou hodinách, aby se nerozptylovalo surfováním a v klidu si udělalo úkoly. Hlášení o tom, že dítě dorazilo domů, může smskou přijít rodičům na mobil a mají tak alespoň drobnou kontrolu nad tím, co dělá. Ale hlavně jde o jejich bezpečnost. Dokážeme vypnout systémy, ke kterým by děti neměly mít přístup. Umíme monitorovat průtok proudu, takže na dálku zjistíme, že je například zaplá žehlička. Monitorujeme slunce a lamely žaluzií naklápíme podle toho, zda chceme interiér ohřívat nebo chladit. Toto má např. zásadní vliv do hospodaření s energiemi domu. Dokážeme monitorovat a regulovat v podstatě cokoliv v závislosti na jakékoliv události, času, nebo povelu.

V týmu je vás kolem dvaceti, neplánujete rozšiřovat?
Rádi bychom, zakázek máme hodně a šikovné lidi umíme zaplatit. Spolupracujeme se školami, pořádáme přednášky studentům o tom, co je inteligentní elektroinstalace. Doufáme, že tak některé nadějné budoucí elektrikáře přilákáme a postupem vychováme. Pro absolventy jsme zajímaví tím, že máme široký záběr v oboru, jak jsem zmiňoval v úvodu. Může se tak zaměřit na to, co ho na poli elektroinstalace baví a v čem se chce dále vzdělávat. Do budoucna chceme setrvat ve stávajícím trendu – růst obratu, prohloubit naší historii a stále budovat důvěru u klientů. Chtěli bychom držet nastavenou laťku, že všechny závazky platíme včas a řádně dodržujeme dohodnuté splatnosti. Určitě bych si přál stabilizovat současný tým zaměstnanců a posílit o další 2-3 kvalitní kolegy nebo šikovné absolventy, které tento obor a práce bude zajímat. A kdo ví, třeba za dalších 20 let převezmou vedení společnosti, tak jako jsem to měl já.

Štítky Delnet, zabezpečení, elektroinstalace, bezpečnostní systém, trend, Robert Bosch, Kaplice, Budějovický Budvar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Holding Delnet slaví dvacet let a nabízí práci šikovným absolventům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.