Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Budějcká letní plovárna se otevře už na konci května

I když se předpověď počasí úplně příznivě netváří, už tento týden se návštěvníkům otevře letní plovárna v Českých Budějovicích. Novinkou je rodinné vstupné, které je nyní pro dva dospělé a tři děti. Ceny se oproti loňsku nezměnily.

Už tuto sobotu 26. května se návštěvníkům otevře letní plovárna v Českých Budějovicích. V parném počasí se tak mohou lidé opět těšit na dva venkovní bazény a tobogán. „Minulý týden jsme dokončovali všechny potřebné práce, nyní už jsou bazény vymyté a napuštěné. Jsou připraveny na novou letní sezonu,“ prozradil ředitel Sportovních zařízení města České Budějovice Tomáš Novák.

Letní plovárna bude od soboty 26. května až do 28. června otevřena od dvanácti do dvaceti hodin. Po dobu letních prázdnin, od 29. června až do posledního srpna, se provozní doba prodlouží od půl desáté až do 20:00. Od prvního září bude potom fungovat až do uzavření pouze pět hodin denně, od 14 do 19 hodin. 

Skvělou zprávou je, že vstupné město nezdražovalo, zůstalo tak stejné jako loni. Celodenní vstup po dospělé je osmdesát korun, padesát korun zaplatí dospělí na tři hodiny. Děti od tří let do 150 centimetrů zaplatí čtyřicet korun na celý den nebo třicet korun za tři hodiny. Mladší ratolesti mají vstup zdarma. Stejná cena zůstává i pro seniory od šedesáti let a držitelé průkazu ZTP. Novinkou je rodinné vstupné, které je nyní pro rodinu se třemi dětmi. Stojí dvě stě korun na celý den a sto padesát korun na tři hodiny.

Krytá plovárna projde rekonstrukcí

Vnitřní bazén bude fungovat až do 29. června. Poté se návštěvníkům až do 3. září uzavře. Během té doby proběhne běžná údržba plovárny, kompletní rekonstrukce tobogánu nebo výměna lanové střešní konstrukce. „Nový tobogán bude sestaven takzvanou „bezspárovou“ technologií, která umožní hladký skluz. Ten ocení jistě návštěvníci, kteří by si mohli změřit rychlost průjezdu tobogánem. Nová bude i vizuální podoba s efektovými prvky,“ prozradil Novák. Podle náměstka budějckého primátora by měla rekonstrukce tobogánu vyjít na zhruba šest milionů korun.

ČTĚTE TAKÉ: Budějcká plovárna chystá kompletní rekonstrukci tobogánu. Bude delší a modernější 

Pětiměsíční rekonstrukcí přitom bazén prošel v loňském roce. Opravy ale neproběhly podle představ zadavatele, a tak se nedostatky budou odstraňovat během letošního léta.

Chodíte na letní plovárnu v Českých Budějovicích?

Celkem hlasovalo47 čtenářů

Foto cbsport.cz

Štítky plovárna, letní plovárna, oprava, novinky, České Budějovice, koupaliště, bazén, Tomáš Novák, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká letní plovárna se otevře už na konci května  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.