Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

DRBNA BĚŽÍ: Únikové strategie

Zbývá osm dní. To je sto devadesát dva hodin čistého času vymyslet: jak zkrátit čas běhu, jak se vyvlíknout z běhu, jak stihnout kromě běhu ještě fotbalový zápas a jak před během stihnout státnice. Půlmaraton v podání Budějcké Drbny bude, zdá se, jedna velká komedie. My se ale asi smát nebudeme.

Mám trochu pocit, že s blížícím se datem půlmaratonu jsme kreativnější a kreativnější. Bohužel ne v té tréninkové sféře. Vznikají různé únikové strategie, jak se z toho celého vyvlíknout. Když do běhu zbývaly měsíce, byla to větší sranda. Teď smích většiny z nás přechází v agresi. Ne že bychom na někoho fyzicky útočili. Chraň bůh.

S první únikovou teorií přišel Matěj, který je, řekněmě si to upřímně, v tomto ohledu nejkreativnější. Nejdřív přišel s tím, že místo něj běží strejda. Zajímalo by mě, jestli o tom Libor ví. (Zdravíme, Libore!) Potom se najednou objevily závody na Lipně. Ve společné konverzaci si docela často vede monology o tom, proč nemůže běžet. Většinou to končí ale stejně: „Fakt se z toho nemůžu vyvlíknout nějak?“ A pak přijde vyhrožování. „V nejhorším si zlomím nohu sám. Ale byl bych asi radši, kdybych nemusel.“ Matěj je prostě vtipálek.

Filip na to jde od lesa. Nelenil, a na datum běhu si objednal fotbalový zápas. Chytrý! Ale zápas je od pěti, Filip běží až třetí trasu. Start běhu je v sedm. Na každý úsek máme půl hodiny. Do osmi musí být Filip připravený na patnáctém kilometru. Komplikací může být, že ten zápas hraje ve Frymburku. Což znamená, že musí ještě dojet z Frymburku do Budějc. No, pošleme teď ještě jeden velký, ale opravdu velký pozdrav jihočeským policistům, poděkujme jim za jejich celoroční usilovnou práci, za to, jak nasazují denně svůj život, a za to, že jim to všem hrozně sluší. Je to ze zcela nezištného důvodu a vůbec nechci, aby přimhouřili oko nad rychlostí, kterou Filip pravděpodobně pojede. Nemá jinou možnost. Logicky.

Nikča si skoro domluvila na termín závodu státnice. Naštěstí je vedení Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích natolik prozíravé, že jí ty státnice dalo na úterý 29. května. To znamená, že se stihne po státnicích i opít, vystřízlivět, znova opít, natrénovat a ještě jednou vystřízlivět. 

Já jsem zatím ještě nevymyslela žádnou dobrou výmluvu proč neběžet. Za to si pořád naivně myslím, že to zaběhnu pod třicet minut. Smích. Nezaběhnu. Beru to ale z té lepší stránky, kamarádka Zuzka mi řekla, že tahle rychlost běhu vlastně mému tělu ani neprospívá. A tak si teď jedu na růžovém obláčku, že běhat kilometr pod šest minut není nic skvělýho a je to vlastně na nic. Díky Zuzko! Seš fakt kámoška!


V historicky prvním podčarníku našeho blogu bych chtěla všechny naše čtenáře poprosit o dvě věci. Pojďme všichni v úterý ráno držet pěsti (ty nosí štěstí) Nikče, kterou, jak už jsem výše psala, čekají státnice. A všichni, kdo jsme je absolvovali víme, jak na houby to je. Stresík, nervíky a tak. Ale Nikča je chytrá. Ona to zvládne. A druhá věc. Nesmějte se nám na té trati jo. Sice možná běháme jak troubové, vypadáme jak troubové, ale dáváme do toho srdíčko. To je hlavní! Tak nám prosím fanděte...(hlavně na prvním úseku!!!) 


PS: V sobotu 2. června za náma přijďte na kafčo oslavit Nikči úspěšné státnice (předpovídám budoucnost). Naše kavárna Drbárna má už konečně kolečka a přijede i na půlmaraton na náměstí. 

Štítky půlmaraton, Budějcká Drbna, DrbnaTeam, běžíme, Drbna.cz, České Budějovice, strategie, Frymburk, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DRBNA BĚŽÍ: Únikové strategie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.