Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Městský úřad v Českém Krumlově obhájil prvenství v kvalitě a nabídce poskytovaných služeb

Ocenění Přívětivý úřad opět putuje do Českého Krumlova. Městský úřad se díky široké nabídce služeb a modernímu přístupu znovu umístil na první místě v kraji. Druhé místo patří Táboru a třetí Dačicím.

Soutěž, kterou vyhlašuje Ministerstvo vnitra, mapuje přívětivost a otevřenost městských úřadů vůči občanům. Do letošního třetího ročníku se přihlásilo celkem 151 měst a obcí a nejpřívětivější úřady byly opět vyhlašovány v jednotlivých krajích a celorepublikově. V Jihočeském kraji se podařilo Městskému úřadu v Českém Krumlově obsadit první příčku podruhé po sobě, druhé místo získal Tábor a třetí místo patří Dačicím. 

Velký důraz byl při hodnocení úřadů kladen na elektronizaci a modernizaci. „V tomto směru jsme za poslední rok udělali velký kus práce, kompletně jsme obnovili vyvolávací systém, ve vstupní hale úřadu funguje nový panel, který komfortně navede občany, kam potřebují. Modernizací prošel i online rezervační systém a několikanásobně jsme navýšili kapacitu elektronických objednávek,“ vyjmenovává tajemník městského úřadu Český Krumlov Radim Rouče služby, které zlepšují obyvatelům úřední vyřizování.

V hodnocení soutěže se také odrážela dostupnost úřadu pro občany, transparentnost nebo komunikace, ale i setkávání, s občany. V celorepublikovém hodnocení se nejpřívětivějším úřadem stal Magistrát města Liberce. Druhým Městský úřad Žďár nad Sázavou a třetím Magistrát města Prostějova.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky soutěž, městský úřad, Český Krumlov, obecní úřad, Dačice, Tábor, Ministerstvo vnitra České republiky, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městský úřad v Českém Krumlově obhájil prvenství v kvalitě a nabídce poskytovaných služeb  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.