Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Bazalčí olympiáda nabídla netradiční soutěžení a přinesla spoustu zábavy

Tak trochu jinak v netradičních disciplínách si zasoutěžili klienti budějckého Centra Bazalka při sportovním dni s názvem Bazalčí olympiáda. Oporou jim byli deváťáci ze spřátelené Základní školy Grünwaldova v Českých Budějovicích.

Sportovní dny jsou v Centru Bazalka v Českých Budějovicích oblíbené a tak není divu, že už to byla letos druhá taková akce. I děti s hendikepem totiž rády soutěží, ale jednotlivé disciplíny se musí přizpůsobit jejich možnostem. Při Bazalčí olympiádě si její aktéři vyzkoušeli třeba činky kettlebell a popruh TRX, projeli slalom na speciálních tříkolkách a invalidních vozíčcích, házeli míčem na cíl, stříleli z luku. A také boxovali.

„Nechyběl fotbal ani hokej a dokonce jsme zkoušeli odpalovat golfovými holemi,“ upřesňuje aktivity Petra Mahrová z týmu Bazalky. A co by to bylo za olympiádu, kdyby na ní chyběly ceny a hlavně medaile. A tak se účastníci bazalčího sportování radovali z cenných kovů, diplomů a také sladkých trofejí.

Se zajištěním Bazalčí olympiády pomáhali žáci devátého ročníku ze Základní školy Grünwaldova v Českých Budějovicích v čele s učitelkou Gabrielou Předotovou. „Grünwaldovka je dlouhodobě partnerskou školu naší  speciální základní školy, každoročně pro Centrum Bazalka pořádá vánoční charitativní bazárek, jehož výtěžek nám pak věnují,“ pochvaluje si skvělou spolupráci Mahrová.

„Velice si této spolupráce vážíme,“ říká ředitelka Centra Bazalka Vanda Polívková. „Pro naše klienty je interakce se zdravými vrstevníky velmi osvěžující a motivující, pro děti z Grünwaldovky je zase naopak přínosné vidět, že zdraví není samozřejmostí a že je důležité pomáhat. Zažili jsme i spoustu legrace, třeba když si děti z Grünwaldovky zkoušely slalom na invalidním vozíčku,“ dodává ředitelka.

Sportovní den v budějcké Bazalce

Středa, 16. května 2018, 14:30

Sportovní den v budějcké Bazalce
Sportovní den v budějcké Bazalce

Štítky společnost, sport, zábava, soutěž, den, Bazalka, České Budějovice, olympijské hry, základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Bazalčí olympiáda nabídla netradiční soutěžení a přinesla spoustu zábavy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.