Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějcký zastupitel omylem zveřejnil záznam výsledku jiného hlasování. Kolegům se omluvil

Velké spory provází chystané bourání budějcké sportovní haly a následná výstavba multifunkčního centra za zhruba 380 milionů korun. Projekt má své příznivce, ale i řadu odpůrců. Asi pět tisíc už podepsalo petici za zachování stávající sportovky. Tu brání také Ivana Pokorná, která v hale trénuje gymnastky a která se chtěla na veřejném zasedání zastupitelstva podělit o své postřehy, což jí ale zastupitelé neumožnili s odůvodněním, že nemá trvalé bydliště ve městě. Zveřejněné výsledky hlasování hlavně na sociálních sítích vzbudily další vlnu nevole. A jednomu ze zastupitelů se povedlo přidat k velmi kritickému komentáři nesprávný záznam hlasování. Což pobouřilo i samotné a především dotčené zastupitele.

Českobudějovického městského zastupitele Václava Fála naštval verdikt zastupitelstva, které hlasováním znemožnilo vystoupit při diskuzi obyvatel trenérce moderních gymnastek Ivaně Pokorné z Litvínovic. A o své rozhořčení se podělil na svém facebookovém profilu. A přidal k tomu i fotografii výsledku hlasování, aby si lidé udělali obrázek o tom, kdo byl pro, proti a kdo vlastně ani žádné tlačítko nezmáčkl. Jenže ouha. Václav Fál dal ke svému příspěvku výsledek úplně jiného hlasování. Což pobouřilo hlavně dotčené zastupitele, protože oni právě v případě Ivany Pokorné hlasovali jinak.

„Pane kolego, Lucie Kozlová o vás vždy mluvila jako o férovém chlapovi. Velice mne mrzí, že na své profilu prezentujete výpis úplně jiného hlasování, než je spojené s Ivanou Pokornou. Že vám není hanba, čertil se v komentáři na Facebooku zastupitel Jaroslav Berka. 

„Férový a čestný chlap Václav Fál je. Dokazuje to svou omluvou a vysvětlením,“ zastávala se svého kolegy Fála zastupitelka Lucie Kozlová, která při zasedání po hlasování řekla svým kolegům své.

ČTĚTE TAKÉ: ANKETA/VIDEO: Budějčtí zastupitelé nechtěli na veřejném zasedání vyslechnout trenérku gymnastek

„Pane Berko, je mi hanba a musím se vám a Ivanu Tekelovi a Evě Hajerové omluvit, protože v tomto případě se mnou zveřejněný seznam skutečně liší od správného, tedy, že jste hlasovali pro možnost vystoupení Ivany Pokorné. Nevím, jak se mi to mohlo stát, vyžádal jsem si zápis o hlasování  a nezkontroloval. Je mi skutečně líto, pokud jsem vás tímto dostal do této situace. Věřte, že v tom nebyl žádný úmysl, protože kromě vás uvedených je hlasování fakticky identické a současně věřte, že tento omyl mne skutečně mrzí, odpověděl mu Václav Fál, který hned po upozornění na chybu fotokopii zápisu vyměnil.

A zastupitel Václav Fál se kál dál. „Vážení, k mému příspěvku z pondělí 14. května k tématu nepřipuštění Ivany Pokorné do diskuse na zastupitelstvu v Českých Budějovicích téhož dne, vám musím sdělit, že jsem se dopustil hrubé chyby, když jsem ke svému textu nepochopitelným omylem připojil jmenovitý záznam o hlasování, který ale neodpovídal předmětnému hlasování. Tím se stalo, že v seznamu nesprávně figurují jména kolegů zastupitelů Jaroslava Berky, Ivana Tekela a Evy Hajerové, kteří ve skutečnosti pro umožnění vystoupení Ivany Pokorné hlasovali. Dodatečně se všem s největší pokorou omlouvám a je mi skutečně líto, že jsem je neprávem namočil do této ostudné záležitosti. Správné hlasování jsem již doplnil. Omluvte mne i vy, kterým jsem v tomto bodě dal nesprávnou informaci. Nebyl v tom úmysl, pouze má neschopnost. Pro ty, kteří text sdíleli, bych měl prosbu, zda by mohli sdílet i tuto moji omluvu, abych alespoň částečně narovnal, co jsem nedopatřením ohnul. Děkuji a zachovejte mi přízeň,“ napsal také zastupitel. 

Štítky politika, společnost, chyba, zápis, hlasování, zastupitelstvo, Václav Fál, České Budějovice, gymnasta, Jaroslav Berka, Lucie Kozlová, Litvínovice, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký zastupitel omylem zveřejnil záznam výsledku jiného hlasování. Kolegům se omluvil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.