Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budějčtí zastupitelé posunuli otázku haly na další zasedání

Českobudějovičtí zastupitelé hodlají vyjmout všesportovní halu z majetku radnicí zřizované organizace Sportovní zařízení města České Budějovice. Krok souvisí s demolicí objektu, místo něhož chce vedení města postavit za více než 300 milionů korun nové multifunkční centrum. O vynětí majetku měli zastupitelé hlasovat dnes, v pondělí 14. května. Bod z programu ale před začátkem jednání stáhli. Podle zástupců vedení města to neznamená nějakou zásadní změnu v projektu.

„Jedná se o ryze technický bod, o vynětí daného majetku ze zřizovací listiny příspěvkové organizace. Tento krok uděláme, ale stane se tak až na příštím zastupitelstvu, protože v tento moment probíhá výběrové řízení (na projekt),“ vysvětlil novinářům náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola.

Demolice současné haly souvisí s plánovanou výstavbou nového multifunkčního centra. Někteří místní proti bourání sepsali petici a chtějí zachovat stávající objekt. Podle náměstka českobudějovického primátora Františka Konečného se na záměru demolice nic nezmění. „Jsem přesvědčený, že to je definitivní a jsem si jist, že hala bude postavena,“ uvedl.

Podle něj by bourání všesportovní haly mělo začít ve druhé polovině června. Stavba multifunkčního centra podle Konečného naváže na demolici a potrvá rok. Nový objekt má mít dvě stejné palubovky a zvýší se kapacita hlediště, kdy třeba volejbalové zápasy bude moct sledovat až 2250 diváků místo současných 1500.

Ideu nové haly prosazoval hlavně českobudějovický volejbalový klub, který patří dlouhodobě do tuzemské špičky. Parametry současné haly neodpovídají požadavkům pro mezinárodní zápasy. Týká se to především stropu, který je ve výšce devíti metrů od palubovky a nový by měl být o tři metry výš.

Multifunkční centrum však nepočítá s atletickým koridorem, který by měl výhledově vzniknout v areálu základní školy Oskara Nedbala. Magistrát nabídl atletickým oddílům dočasně provizorní prostory v jiných objektech, které však podle atletů zatím nesplňují potřebné parametry.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky zastupitelstvo, Budějce, sportovní hala, radnice, demolice, František Konečný, Petr Podhola, Oskar Nedbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí zastupitelé posunuli otázku haly na další zasedání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.