Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Šumaman prověří policejní jednotky. Do Přední Výtoně na Českokrumlovsku přiletí i vrtulník

Soutěže pro malé i velké, policejní ukázky a hlavně jednadvacátý ročník závodu Šumaman 2018, ve kterém se představí několik týmů zásahových jednotek a utkají se o pohár Krajského ředitelství policie České republiky. V sobotu 12. května se do Přední Výtoně sjedou nejen policisté, ale i děti a rodiče, kteří se mohou těšit i na policejní vrtulní.

Již jedenadvacátý ročník prestižního závodu Šumaman 2018 prověří závodníky hned v několika disciplínách na zhruba 45 kilometrů dlouhé trati. Závod startuje už v 6 hodin ráno a konat se bude za každého počasí. 

„Týmy musí absolvovat běh náročným a členitým šumavským terénem, jízdu na horském kole a plavby na raftu. Závodníci také plní úkoly několika velmi náročných stanovišť jako překonání traverzu, slaňování, střelbu, přelezeni sítě zavěšené v korunách stromů, překonání provazových žebříků a podobně. Pro každé stanoviště je určen časový limit. Cílem každého družstva je ukončit zadaný úkol v tomto limitu,“ popsal závod mluvčí policie Jiří Matzner. 

V deset hodin dopoledne se mohou diváci těšit na přílet policejního vrtulníku a ukázky jeho spolupráce se zásahovými jednotkami. Svoji práci předvedou i policejní kynologové. Po celý den budou probíhat dětské závody a soutěže určené všem věkovým kategoriím. Závod v Přední Výtoni u Penzionu Vyhlídka ukončí ohňostroj.

Štítky Šumaman, policie, závod, zásahové jednotky, Přední Výtoň, okres Český Krumlov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumaman prověří policejní jednotky. Do Přední Výtoně na Českokrumlovsku přiletí i vrtulník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.