Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ženě, které shořela střecha nad hlavou, pomůže město Český Krumlov finančně i materiálně

Oheň vzal ve středu 2. května domov ženě z Českého Krumlova. Její dům v Rooseveltově ulici zachvátil rozsáhlý požár, jehož příčina se stále vyšetřuje. Majitelku nemovitosti ale nenechá město Český Krumlov ve štychu. Hodlá ženě v této těžké situaci pomoct. A to jak finančně, tak materiálně.

Starosta Českého Krumlova Dalibor Carda bezprostředně po této nešťastné události nabídl Haně Š. volný městský byt na sídlišti Plešivec. „Žena ale zatím tuto možnost nevyužila a zajistila si dočasné ubytování u sousedů tak, aby byla blízko svého domu,“ uvedla mluvčí českokrumlovského městského úřadu Petra Nestávalová.

Událost mimořádně projednala rada města, která rozhodla o zřízení transparentního účtu s počátečním vkladem dvacet tisíc korun, což je výše příspěvku, kterou mají radní ve své kompetenci. Zastupitelům následně doporučí zvýšit příspěvek města na padesát tisíc korun.

ČTĚTE TAKÉ: VIDEO: V Rooseveltově ulici v Českém Krumlově hoří

„Jakmile krajský úřad povolí městu zřídit sbírkový účet, zveřejníme jeho číslo, aby i veřejnost měla možnost pomoci naší obyvatelce, která přišla o střechu nad hlavou,“ řekl starosta Dalibor Carda.

Město bude také nápomocno při likvidaci škod, které požár způsobil. Zajistí kontejner, nástroje na úklid a další věci, které budou třeba. Starosta nadále zůstává v kontaktu s majitelkou a operativně pomáhá při zajištění nezbytných kroků.

Starosta byl u středečního zásahu osobně po celou dobu: „Chtěl bych nejen svým jménem, ale i jménem zasahujících jednotek poděkovat občanům, kteří přinášeli hasičům vodu na pití a drobné občerstvení. Byla to malá, ale opravdu dojemná gesta, která dokazovala, jak moc si všichni vážíme jejich náročné práce.“ 

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky společnost, požár, dům, oheň, obyvatelka, pomoc, město, Český Krumlov, Plešivec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženě, které shořela střecha nad hlavou, pomůže město Český Krumlov finančně i materiálně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.