Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budějcký zimní stadion dál bude Budvar arénou

Českobudějovický zimní stadion nejméně do konce května příštího roku ponese název Budvar aréna. Rada města se rozhodla, že s pivovarem letos 31. května končící smlouvu o názvu objektu o rok prodlouží.

Stávající, dlouhodobá smlouva města s Budějovickým Budvarem, díky které hokejový stánek nese už téměř šestnáct let název Budvar aréna, vyprší ve čtvrtek 31. května. Zmiňovaná dohoda zaručuje pivovaru reklamu v podobě názvu zimního stadionu Budvar aréna, městu jako majiteli haly, pak peníze do rozpočtu. Za to, že se zimní stadion jmenuje Budvar aréna, platí pivovar městu ročně dva miliony korun.

„Podmínky smlouvy zůstávají stejné. Musím podotknout, že tohle je dohoda jen mezi městem a Budvarem. Částka, kterou pivovar přispívá na chod hokejového mužstva, je úplně něco jiného," zdůraznil českobudějovický primátor Jiří Svoboda. Primátor zároveň připomněl, že současnou smlouvu má radnice s pivovarem od roku 2012, loni v říjnu ji město formou dodatku jen prodloužilo a to nyní vlastně opakuje.

Dva miliony korun jsou adekvátní

Podle Svobody jsou dva miliony korun za pronájem názvu zimního stadionu adekvátní částkou. „Nevidím nic divného na tom, že Budvar platí stálre stejně. Hokejový klub býval v nejvyšší soutěži a teď je v první lize. Takže vzhledem k tomu jsou ty dva miliony adekvátní,“ vysvětlil. Peníze za pronájem názvu zimního stadionu zůstanou v rezervě a město je případně využije k rozmanitým účelům. „Teď nelze říct ke kterým konkrétním věcem, takže prostě tam, kde budou potřeba,“ podotkl Svoboda.

Otázkou zůstává, jak se bude jmenovat zimní stadion od června příštího roku. Někteří zástupci vedení města by přivítali, kdyby se na název českobudějovického zimního stadionu vypsala soutěž, která by mohla přilákat více zájemců, tím i vyšší částku za pronájem. „Ani já nejsem odpůrcem toho, aby se název v budoucnu vysoutěžil. Tímto krokem, myslím tím prodloužením stávající smlouvy, nebude mít žádná politická reprezentace na radnici svázané ruce,“ uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola.

Pivovar prodloužení smlouvy o rok vítá

Českobudějovický hokejový klub Motor hraje druhou nejvyšší českou soutěž. Pokud by postoupil do extraligy, muselo by se na zimním stadionu čepovat pivo oficiálního partnera soutěže, kterým je konkurenční pivovar. Kdyby chtěl Budvar prodávat své pivo v budějcké areně i po případném postupu, musel by za výjimku ročně platit částku v řádech milionů korun.

Zástupci Budvaru však věří, že by se mohlo podařit udržet název zimního stadionu i v extralize. Prodloužení současné smlouvy o jeden rok vítají. „Považujeme to za dobré řešení, které dává dobrý základ, abychom mohli dál jednat i v případě postupu do extraligy," řekl mluvčí Budějovického Budvaru Petr Samec.

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky společnost, pronájem, název, Budvar aréna, pivovar, město, smlouva, prodloužení, zimní stadion, Budějovický Budvar, Jiří Svoboda, soutěž, Petr Samec, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký zimní stadion dál bude Budvar arénou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.