Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Prodloužený víkend prožijte v lanovém parku nebo na workoutovém hřišti

Jarní teplé počasí a čtyři volné dny. To je důvod, proč nesedět doma! Stačí sednout třeba na kolo a vyrazit po bezpečné cyklostezce z krajské metropole směrem do Hluboké nad Vltavou. Na jejím konci dojedete až ke zdejšímu Sportovně relaxačnímu areálu.

Adrenalinové zážitky tu prožijí všichni – dospělí i děti, zdatní sportovci i příznivci jen občasného aktivního pohybu a dokonce také vozíčkáři. Na všechny tu čeká spousta atrakcí, které prověří fyzickou zdatnost, mrštnost nebo postřeh.

„U nás si vybere opravdu každý. Od „špuntů“ až po seniory,“ popsal nabídku generální manažer sportovně relaxačního areálu David Šťastný. Malé děti a předškoláky rozhodně nadchne Špuntárium, kde se vyřádí na prolézačkách, skluzavkách a nafukovacích hradech. Děti od šesti let už zažijí větší dobrodružství. Právě na ně čeká lanový park Lanáček s letošní novinkou. Pokud v síťovém bludišti zdolají patnáct překážek, prolézání zakončí sjezdem na tobogánu.

„Bludiště je ze tří stran uzavřeno a chráněno hustou sítí. Lanáček je umístěn v příjemné výšce necelých dvou metrů nad zemí, takže děti jsou v přímém kontaktu a dosahu rodičů,“ popsal bezpečnost atrakce pro malé školáky manažer areálu Tomáš Petřík. Dodal, že starší děti, konkrétně od dvanácti let, a dospělí mohou vyzkoušet svou fyzičku na velkém a malém lanovém okruhu. Labyrint této nadzemní lanové stezky na úrovni korun stoletých dubů má 32 překážek a nechybí ani přejezdy na kladce.

Komu se nechce zdolávat lana, může zvolit venkovní posilovnu – workoutové hřiště. Unikátní sportoviště slouží také handikepovaným a vozíčkářům. „Street workout neboli cvičení s vlastní vahou těla je nejzdravější alternativa k běžnému posilování se závažím. Cvičí se za pomoci shybů nebo různých přítahů. Každý si může zvolit pohyb, který mu vyhovuje,“ vysvětlil princip cvičení David Šťastný. Hřiště má deset cvičebních prvků. Sedm z nich je přizpůsobeno pro vozíčkáře, kterým umožňují uskutečnit celou řadu cviků. 

V areálu si lze zahrát plážový volejbal. „Hřiště máme po zimní sezóně už připravené, je nově nalajnované a má dostatečnou zásobu písku. Zájemci si mohou plochu rezervovat včetně dlouhodobé rezervace,“ dodal Tomáš Petřík. Na minigolfovém hřišti čeká hráče osmnáct jamek, pískové bunkry, vodní překážky a propadliště. Dalšími sportovními lákadly jsou bungee trampolíny, skákací hrady, obří houpačka nebo dvousetmetrový přejezd přes celý areál. 

V areálu funguje půjčovna sportovního vybavení, vypůjčit si lze kola nebo in-line brusle, tenisové pálky, rakety na badminton a další náčiní a příslušenství.

O pitný režim bude postaráno. „Návštěvníci parku si mohou koupit nápoje, nanuky a drobné občerstvení a posedět pod novou pergolou,“ upřesnil generální manažer areálu David Šťastný.

Sportovně relaxační areál Hluboká nad Vltavou je o nadcházejícím prodlouženém víkendu otevřen od soboty do úterý vždy od 10 do 19 hodin. Upravené a posekané trávníky lze využít pro relaxaci nebo piknik. Vstup zdarma je na skluzavky, houpačky, dřevěné prolézačky, dřevěný hrad, víceúčelové hřiště a workoutové hřiště.

Tisková zpráva

Štítky Sportovně relaxační areál, Hluboká nad Vltavou, workoutové hřiště, David Šťastný, Tomáš Petřík, víkend, lanový park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prodloužený víkend prožijte v lanovém parku nebo na workoutovém hřišti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.