Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Xindl X, děti jako šelmy a rodiče v rolích záchranářů. To vše nabídne Hauser v Kaplici

PR článek

Exkurze výrobou, živá hudba, dobré občerstvení, dětské tváře jako umělecká díla z rukou animátorů, praktické ukázky první pomoci od Českého červeného kříže a další pestrý rodinný program připravila firma Hauser v Kaplici na úterý 8. května. „Závěr celodenního programu bude patřit koncertu populárního zpěváka Xindla X,“ láká na program v rámci rozhovoru Michal Kropáček, personální manažer firmy Hauser.

V úterý 8. května plánujete den otevřených dveří, na co se mohou návštěvníci těšit?
Máme připravený program tak, aby si den maximálně užili jak děti, tak rodiče. Pro děti je připravená tvůrčí dílnička, malování na obličej, klauni nebo skákací hrad. Zástupci Českého červeného kříže zájemce naučí ošetřit běžná zranění nebo jak správně provést resuscitaci.

To zní skoro jako dětský den. Co máte připraveno pro dospělé?
Zatím můžu prozradit, že na pódiu bude hrát během dne kaplický šestnáctičlenný Good Times Big Band a ve tři hodiny odpoledne si budou moci všichni návštěvníci užít koncert Xindla X s kapelou. Mezitím každému rádi ukážeme naši výrobu. Dobré jídlo a pivo je samozřejmostí.

Ukážete zájemcům i místa ve výrobě, kam se člověk běžně nedostane?
Samozřejmě se rádi pochlubíme. Firma se rychle mění a rozšiřuje. Hodně investujeme nejen do rozšiřování výrobních kapacit, ale i do prvků, které našim zaměstnancům ulehčují práci. Také je pro nás důležité, abychom mohli zaměstnancům nabídnout pěkné zázemí. Aktuálně jsme třeba kompletně zmodernizovali a zvětšili prostor jídelny a šaten, což představuje investici kolem šestnácti milionů korun.

Budou pro návštěvníky nějaká omezení?
Rádi bychom lidi pustili skutečně do celého závodu, na každé pracoviště, ale musíme také dbát na jejich bezpečnost. Bude tak připravena prohlídková trasa, která návštěvníky provede výrobním procesem a hlavními výrobními středisky.

Je potřeba se někde na akci dopředu registrovat, nějak se přihlásit?
To určitě potřeba není. Lidé mohou spontánně přijít kdykoli od desáté hodiny ráno a dál. Kromě koncertu Xindla X, který je konkrétně naplánován na 15. hodinu, poběží program i prohlídky závodu po celou dobu.

Den otevřených dveří je vhodná příležitost i pro uchazeče o práci ve vaší firmě. Je to důvod, proč takto velkou akci organizujete?
Srdečně zveme naše zaměstnance, jejich rodiny, i širokou veřejnost. Když přijdou i potenciální zájemci o zaměstnání, bude to z jejich strany chytrý krok. Budou mít dobrou možnost nahlédnout do prostředí, ve kterém by pracovali a udělat si obrázek o charakteru firmy. V případě dotazů budou k dispozici nejen kolegové z různých pracovišť, ale i kolegyně z personálního oddělení.

Kolik máte volných míst? A najdou u vás uplatnění i absolventi?
V Čechách letos nabídneme přes sto volných míst. Naprostou většinu z nich můžeme nabídnout i zcela čerstvým absolventům učilišť, středních a vysokých škol. Máme zkušenost, že když dáte lidem šanci, dostatečný prostor a podpoříte je při zapracování, není zásadní, jestli mají dřívější praxi na podobné pozici nebo ne. Zkušených odborníků si ale samozřejmě vážíme a máme jim také co nabídnout.

Aktuálně je nejnižší nezaměstnanost za posledních dvacet let. Je to problém?
Firmě se daří a stabilně roste. Co se ale týká počtu zaměstnanců, rosteme pomaleji, než bychom si s ohledem na množství práce a zakázek přáli. Nízká míra nezaměstnanosti na to má zásadní vliv, takže to problém je. Nutno říct, že si vážíme všech našich stávajících kolegyň a kolegů. Právě díky jejich nasazení se firmě daří a jsme moc rádi, když se navíc věnují zapracování nových zaměstnanců, kteří k nám průběžně nastupují.

Firmy často lákají na různé benefity, je to i váš případ?
Zajímavé je, že ač roste celé hospodářství, někteří lidé zapomínají v zaměstnání na důležitý benefit, a tím je především stabilita firmy. To je myslím naše velká výhoda. Obrat firmy Hauser se nikdy výrazně nesnížil. Ani v době krize, kdy řada firem měla finanční problémy a propouštěla. Co se týká těch bezprostředních benefitů, na které se asi ptáte, tak jsme myslím v dobré pozici. Není v regionu moc firem, které nabízí svým zaměstnancům dotované masáže zad, využití sauny a fitness, bezúročné půjčky, nebo věrnostní prémie až 120 procent měsíční mzdy. Nechci ale vyjmenovávat všechny benefity, nejlepší je, když se zájemci spojí přímo s personálním oddělením nebo se podívají na všechna volná místa na našich webových stránkách.

Nebo ať zájemci přijdou v úterý 8. května k nám do výrobního závodu v Kaplici, poslechnou si koncert Xindla X a já s nimi rád mezitím podobná témata osobně proberu.

Foto archiv Hauser

Štítky společnost, akce, den otevřených dveří, Hauser, Kaplice, Xindl X, koncert, Český červený kříž, výroba, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Xindl X, děti jako šelmy a rodiče v rolích záchranářů. To vše nabídne Hauser v Kaplici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.