Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeští hasiči se v silné celorepublikové konkurenci ankety Hasič roku 2017 neztratili

Tři želízka žhavá na vítězství měl Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraji v prestižní anketě Hasič roku 2017. Mezi nejlepší tři se v kategorii „velitel/vedoucí roku 2017“ probojoval velitel čety směny „C“ českobudějovické stanice praporčík Miroslav Bureš, v kategorii „kolektiv roku 2017“ tým jihočeských sportovců v disciplínách TFA a v kategorii „občanský zaměstnanec roku 2017“ paní Romana Šarlingrová pracující na pozici vedoucí provozního pracoviště územního odboru Jindřichův Hradec. 

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže se uskutečnilo 19. dubna v Praze. Ceny pro vítěze individuálních i kolektivních kategorií předávali náměstek ministra vnitra Jiří Nováček a generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR) generál major Drahoslav Ryba.

Soutěž Hasič roku je každoročně vyhlašována v šesti soutěžních kategoriích: Hasič roku, Zásah roku, Kolektiv roku, Velitel/vedoucí roku, Projekt roku a Občanský zaměstnanec roku. Zároveň je do Galerie osobnostní HZS ČR uvedena jedna z nejvýraznějších osobností hasičského života.

Jihočeský sbor se v silné celorepublikové konkurenci jednoznačně neztratil. Družstvo TFA, které dlouhodobě dosahuje skvělých úspěchů na republikové i mezinárodní úrovni a kterému se jako jedinému v historii podařilo vloni obhájit mistrovský titul, obsadil ve své kategorii 1. místo. Mezi veliteli skončil Miroslav Bureš na skvělém 2. místě a Romana Šarlingrová skončila jako třetí nejlepší občanský zaměstnanec HZS ČR.

Součástí slavnostního vyhlášení ankety Hasič roku 2017 bylo i předání mistrovských medailí těm sportovcům či sportovním týmům, které v roce 2017 vyhráli oficiální mistrovství HZS ČR. Z jihočeských reprezentantů se to v loňském roce podařilo týmu volejbalistů a sportovců v disciplínách TFA (ti se tímto na podiu v průběhu slavnostního odpoledne objevili dvakrát).

Reprezentanti HZS Jihočeského kraje disciplínách TFA: Michal Brousil a David Kubiš (Písek), Jiří Dvořák a Petr Benda (Tábor), Ondřej Fišer (Soběslav).
Michal Brousil byl oceněn i individuálně za vybojovaný titul mistra HZS ČR ve své věkové kategorii.

Reprezentanti HZS Jihočeského kraje ve volejbalu: Václav Svach (Strakonice), Jiří Struháček a Michal Škampa (Český Krumlov), Milan Hořava, Jan Vachek, Vendula Matějů, Vít Nevšímal a Radek Suchan (České Budějovice).

Tisková zpráva | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky hasič roku, soutěž, anketa, hasiči Jihočeského kraje, Hasičský záchranný sbor, Jihočeský kraj, Miroslav Bureš, Jindřichův Hradec, Drahoslav Ryba, Praha, Jiří Dvořák, Petr Benda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští hasiči se v silné celorepublikové konkurenci ankety Hasič roku 2017 neztratili  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.