Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Spoluprací s jihočeskými hasiči odstartoval ESSOX projekt Společně bezpečně

Společnost ESSOX spouští nový edukační projekt s názvem Společně bezpečně. Ten bude integrovat aktivity v oblasti vzdělávání, ať už jde o přednášky na téma finanční gramotnosti nebo o vzdělávací materiály a edukační kampaně. Cílem projektu Společně bezpečně je vzdělávat zábavnou formou děti a učit je, jak reagovat v nebezpečných okamžicích, se kterými se mohou ve svém životě setkat. Prvním partnerem projektu se stal Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje.

V souladu s hlavními riziky, kterým děti čelí, je projekt rozdělen do čtyř oblastí: Bezpečně v dopravě, Bezpečně v přírodě, Bezpečně uvnitř a – celkem logicky, neboť pro ESSOX je toto téma velmi důležité – Bezpečně s penězi.

Prvním partnerem projektu se stal Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje (HZS JčK). Pro děti jsou hasiči přirozenou autoritou, ke které vzhlížejí a jihočeští hasiči s dětmi dlouhodobě pracují, ročně projde jejich učebnou v krajském městě 2,5 tisíce žáků mateřských i základních škol. Proto se ESSOX rozhodl využít tohoto potenciálu a zábavnou formou učit předškoláky a školáky, jak správně reagovat v nebezpečných situacích a jak jim předcházet.

Dlouho jsme s kolegy zvažovali, jakou cestou se v oblasti společenské odpovědnosti dále vydat. Aby byla dlouhodobá, aby v ní byla kontinuita, neboť společenská odpovědnost je pro ESSOX samozřejmou součástí působení na trhu. Více než tři stovky našich zaměstnanců mají dohromady téměř pět set dětí. I proto jsme se rozhodli vsadit na vzdělávání dětí,“ říká Jana Hanušová, generální ředitelka společnosti ESSOX.

Kromě užitečných vědomostí si menší děti odnesou ze setkávání s hasiči také nově vytvořené omalovánky s konkrétními situacemi doprovázené říkankami, které je naučí důležitá pravidla v oblasti bezpečnosti. Pro školáky jsou připraveny vystřihovánky hasičského auta i spousta dárků, které mohou děti od hasičů získat ve vědomostních soutěžích během kurzu.

„Na našem novém projektu je skvělé i to, že vytváříme prostředí, ve kterém působíme přes děti na jejich rodiče, abychom je přiměli se například na silnici chovat více odpovědně. Jsou to totiž právě rodiče, kdo svým chováním předurčují, jak se jednou budou na silnicích chovat jejich děti,“ ddodává obchodní a marketingový ředitel ESSOX Luděk Čermák.

Lákadlem bude i nafukovací překážková dráha

Spolupráce s hasiči v Jihočeském kraji je určitým pilotem – postupně se projekt Společně bezpečně rozšíří i do dalších regionů.

„V Českých Budějovicích a Strakonicích probíhají exkurze s využitím vzdělávacích programů ve speciálně upravených multimediálních učebnách. Jen multimediální učebnu v Českých Budějovicích navštívilo v minulém roce 2491 žáků převážně mateřských a základních škol. Loni proběhlo na stanicích HZS JčK celkem 116 exkurzí zaměřených na informování veřejnosti v oblastech požární ochrany, ochrany obyvatelstva a integrovaného záchranného systému,“ popisuje vzdělávací činnost hasičů Zdenek Kala, statutární zástupce ředitele Hasičského záchranného sboru.

ESSOX v rámci uzavřeného partnerství poskytne HZS JčK vzdělávací brožury a edukační hračky dětem, které procházejí vzdělávacími kurzy hasičů v jihočeské metropoli. V průběhu jara získají hasiči od společnosti nafukovací překážkovou dráhu, která na dny otevřených dveří či jiné akce s přítomností hasičů přitáhne ještě více dětí.

Tisková zpráva

Štítky společnost, projekt, hasič, ESOXX, dítě, vzdělávání, Jihočeský kraj, ESSOX, Hasičský záchranný sbor, učebna, České Budějovice, Jana Hanušová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spoluprací s jihočeskými hasiči odstartoval ESSOX projekt Společně bezpečně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.