Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: V Budějcích se opět demonstrovalo. Nyní proti plíživé totalitě ANO a Andreji Babišovi

Na náměstí Přemysla Otakara II. přišlo vyjádřit svůj nesouhlas s posledními kroky vládní strany ANO včera, ve středu 25. dubna, přibližně dvě stě lidí. V centru Budějc vystoupili aktivisté různých profesí. Podporu jim vyjádřil i poslanec Miroslav Kalousek a písničkách Ziggy Horváth. Četly se zdravice a provolávala hesla, příchozí si společně zazpívali Krylova Anděla.

Protestní akce začala ve středu 25. dubna v 19 hodin na náměstí Přemysla Otakara II. a na pódiu vystoupili aktivisté, kteří již několik demonstrací v uplynulých měsících pořádali. Mezi lidmi, kteří k davu asi dvou set lidí pronesli řeč, byl i bývalý rektor Jihočeské univerzity Libor Grubhoffer a Miroslav Kalousek.

„Pořád mám pocit, že má smysl se ozývat. Že má smysl říkat, že se mi návrat do totalitního systému nelíbí a věřit, že kroky, které Babišova vláda dělá, se nelíbí ani těm, kdo ho volili nebo těm, kterým byla doteď politika jedno. Pokud vám to také není jedno, přijďte nás podpořit na náměstí nebo aspoň pomozte rozšířit informovanost mezi své známé. Akce proti Ondráčkovi byla svým rozsahem po celé ČR jedinečná a dosáhla svého. Ráda bych, aby toho dosáhla i teď tato akce... Díky vám všem, kdo o tom aspoň přemýšlíte,“ vyzvala organizátorka Helga Albrechtová před akcí.

Protestující se vymezili také proti novému předsedovi zpravodajské kanceláře ČTK nominovaného za ANO, který otevřeně hovoří o nutnosti privatizace veřejnoprávní tiskové služby. 

„Myslíme si, že na základě takového precedentu by dopadla stejným způsobem i Česká televize a Český rozhlas. Hnutí ANO nesmí etablovat extrémisty zleva či zprava jen proto, aby se udržel u moci velkopodnikatel a mediální magnát Andrej Babiš. Nelze připustit, aby kvůli pýše jednoho člověk a jeho touze zahladit své podvodné jednání, upadla do rukou extrémistů celá republika,“ vyjádřil se ve svém projevu Tomáš Trantina. „Ctíme výsledky parlamentních voleb. Hnutí ANO je jejich vítězem. Ne Andrej Babiš. Hnutí ANO. To je podstata demokracie,“ dodal.

Někteří lidé, kteří přišli vyjádřit svůj nesouhlas s činností premiéra v demisi Andreje Babiše, si přinesli transparenty s hesly jako „Babiš není Baťa“, „Faltýnek, Babiš, oba patří za mříž“ či „Poslanci, braňte ústavu a zájmy občanů. Nezájmy trestně stíhaného STBáka Babiše“.

Při některých projevech se z davu ozývalo provolávání hanby či hlasitý potlesk. Společně s protes-songovým písničkářem Ziggym Horváthem si lidé zazpívali symbolickou píseň Anděl.

Protest proti plíživé totalitě ANO

Čtvrtek, 26. dubna 2018, 06:42

Protest proti plíživé totalitě ANO
Protest proti plíživé totalitě ANO

Štítky demonstrace, protest, petice, totalita, ANO, České Budějovice, Andrej Babiš, ANO 2011, Miroslav Kalousek, Přemysl Otakar II., Libor Grubhoffer, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Náměstí Přemysla Otakara II., Helga Albrecht, volby do Poslanecké

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Vaněk

Dejme tomu, že by ČSSD splnila sliby a nešla s trestně stíhaným premiérem do vlády a Kalouskovi by se podařilo přesvědčit sněmovnu, aby důvěru ANO nedala a nakonec by to vedlo k předčasným volbám. Jak by to vypadalo po dalších volbách, demonstrace a petice by skončily a byly bychom všichni spokojení s nově zvolenou vládou a jejím programem?

Čtvrtek, 26. dubna 2018, 10:20Odpovědět

VIDEO: V Budějcích se opět demonstrovalo. Nyní proti plíživé totalitě ANO a Andreji Babišovi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.