Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budějce by se mohly dočkat nové tribuny na Sokolském ostrově

Sportoviště TJ Sokol v Českých Budějovicích by mohlo brzy dostat nový kabát. Sokolové čekají na schválení dotace od ministerstva školství a tělovýchovy, na opravu tribuny, která je v současnosti v nevyhovujícím stavu, a sportovní zázemí včetně umýváren, posilovny či atletického koridoru.

Sdružení sokolů se snaží zajistit dostatek peněz, aby se výstavba mohla realizovat v co nejkratším čase. Sami nastřádali přes 2,1 milionu korun a Jihočeský kraj jim přislíbil pětimilionovou dotaci v případě, že sportovci získají dotaci od ministerstva školství a tělovýchovy, která by měla činit 19 milionů korun. Jestli dotaci ministerstvo poskytne, by se mělo vědět ke konci května. Výstavba by pak měla podle starosty Sokola Josefa Kadlece začít už v druhém červnovém týdnu.

„Tento týden jsme odevzdali žádost na ministerstvo školství a čekáme na jeho vyjádření. Od kraje máme přislíbenou částku pět milionů korun,“ uvedl Josef Kadlec. Celková cena projektu je podle něj vyčíslena 56,7 milionu korun včetně DPH.

Příslib pěti milionů korun mají sokolové i od města. Tato částka je však také podmíněna získáním dotace od ministerstva.

Historická tribuna, která je zároveň historickou památkou, by měla projít rekonsturkcí, při které se vymění střecha a nevyhovující sedačky. Na sportovišti by ale mělo vzniknout i nové zázemí pro sportovce, včetně šatny, umývárny a skladu pro nářadí. Přibýt by měly i nové toalety pro diváky.

Celková modernizace sportovního areálu s novým koridorem, posilovnou a zázemím pro rodiče dětí by pak měla být hotová v roce 2019. 

Štítky TJ Sokol, tribuna, sport, atletika, dotace, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Česká obec sokolská, České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce by se mohly dočkat nové tribuny na Sokolském ostrově  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.